Labdarúgás

2024.02.28. 07:00

A verekedő szerb, Coulibaly 2.0, a játék nélkül kiállított és a láthatatlan középpályás

Ismét igazi „klasszisokat” találtunk a korábbi DVSC keretekben.

Orosz Krisztofer

Balról: Luka Milunovic, Nenad Kiso, Geoffrey Castillion, Aleksandar Trininic

Forrás: NS, Transfermarkt-archív

A Haon korábban elindított sorozatát folytatja, amelyben olyan DVSC légiósokat veszünk górcső alá, akik inkább turistáskodtak Debrecenben, mintsem hozzátettek volna az együttes teljesítményéhez. 

A láthatatlan középpályás 

Listánkat a bosnyák Nenad Kisóval kezdjük, aki még a 2012/13-as szezonban „erősítette” a Vasutast. A Csukaricskiben nevelkedett középpályást a DVSC a későbbiekben Korhut Misit is foglalkoztató Hapoel Beer Shevából szerződtette. 

Sok sót azonban nem evett meg a cívisvárosban Nenad, hiszen egy esztendő elteltével, s mindössze hét lejátszott tétmeccset követően csatlakozott a világhírű „Without Club” együtteséhez. 

A piros-fehér kaland után olyan neves együttesekben szerepelt, mint a Simurq, a Sloboda Tuzla, a Zemun vagy a Zarkovo. A középpályás még jelenleg is aktív, a szerb Zemun játékosa. 

Nem játszott, mégis kiállították 

A következő labdarúgó, akire nem biztos, hogy emlékszenek a szurkolók, a szerb Aleksandar Trninic. Bár sokat elárul egy futballistáról, ha a legemlékezetesebb momentum róla, amikor sokak meglepetésére egyszer csak a kezdőben találta magát, hogy aztán néhány perc alatt ki is állítsák. A középhátvéd finoman szólva sem tudott stabil tagja lenni a Vasutasnak, csupán 13 meccs jutott neki. Igaz, egy találatot így is jegyzett. 

A Loki után az északmacedón Vardar következett, de futballozott még többek között az izlandi Akureyri és az emírségekbeli Al-shabab gárdájában is.

Trininic egyébként még mindig aktív, jelenleg a szerb BSK Bacevat erőssége. 

Adamo Coulibaly 2.0? 

Kronológiailag újabb remek futballistát találtunk. Valaki emlékszik még az „új” Coulibalyként emlegetett Geoffrey Castillionra? A csatárt nagy reményekkel szerződtette a DVSC, s bevalljuk őszintén, nem is indult rosszul a cívisvárosi karrierje, ám 33 meccsen mindössze hat gólt és három asszisztot láthattunk tőle, amely kevés volt a kontraktus megújításához. Geoffrey szerencséjére mentőövet dobott neki a Felcsút, így maradhatott az NB I.-ben. 

Főhősünk útja egészen Izlandig vezetett, ahol a Vikingur gárdájában sem alkotott maradandót. A szigetországban még szerepelt a Häfnarfjördur és a Fylkir együttesében is, majd jött egy olasz és egy máltai kitérő mielőtt csatlakozott volna jelenlegi, csapatához, az FC Without Clubhoz. 

Aki képes volt nekimenni egy szurkolónak 

Listánk végére érve hagytuk az egyik „legbátrabb” futballistát. A DVSC szempontjából katasztrófaként véget ért szezon a 2019/20-as, hiszen ekkor búcsúzott az élvonaltól a Vasutas. A gárda egyik húzóemberének szánták a szerb Luka Milunovicot, aki még a tízes mezt is magára húzta. Az irányító legemlékezetesebb percei azonban akkor következtek, amikor a kiesést követően összeverekedett egy szurkolóval. Az hagyján, hogy nem sütötte a hátát a Loki ikonikus mezszáma, de lehetett volna olyan szerény, mint a teljesítménye. 

A „kiváló” labdarúgó a Vasutas után a Kukesiben tűnt fel, de szerepelt a Napredak együttesében is. Luka jelenleg a malajziai FC Perak futballistája. Lehet, okosabb lett volna nem megütni a fanatikust? 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában