Kézilabda

2024.02.18. 17:48

Fantasztikus győzelem a BL-ben, igazi sztárcsapat ellen folytatja a DVSC Schaeffler

Jól kezdett a debreceni csapat, egy percig sem volt kérdéses a Loki sikere.

Orosz Krisztofer

Vámos Petra is remekül játszott a svédek ellen

Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler vasárnap újabb Bajnokok Ligája összecsapást vívott a Savenhof ellen. A debreceniek számára „könnyű” volt a matek: ha több pontot szereznek, mint a Bietigheim, az ötödik helyen várják a folytatást. A találkozót megelőzően kijelenthető volt, hogy a hajdúságiak számítanak az esélyesnek. 

A meccset a pirosban kézilabdázó debreceniek kezdték, az első gólt azonban a svédek szerezték. Az első cívisvárosi találatra az ötödik percig kellett várni, Grosch talált be. Ezt követően néhány másodpercen belül mindkét fél betalált, nálunk Planéta volt eredményes. A Loki kezdőjében Szabó Nina is helyet kapott, aki meg is szerezte első BL-gólját (3–3). Az első kettő perces büntetést a DVSC Schaeffler kapta, a remekül kezdő Planétát szórta ki a játékvezető. A svédek rendkívül felszabadultan játszottak, a mieink szerencsére tartották a lépést. Vámos Petra is kezdte felvenni a ritmust, a 18. percben megszerezte a vezetést, majd Füzi-Tóvizi megduplázta azt (9 – 11). Töpfner büntetőjével tovább növelte góljai számát a Loki, a házigazdák trénere pedig időt kért. Zsinórban ötször találtak be Kácsorék, de Stankijevic megszakította a remek sorozatot. A debreceniek már a harmadik üres kapus találatukat jegyezték, egyre inkább eldőlni látszódtak a kérdések már az első játékrészben. 

A vendégek kiváló teljesítményéhez elengedhetetlen volt Gabriel jó formája. Az első félidő Vasutas-fölényben zajlott, az állás pedig 14–18 volt a szünetben. 

Sima lett a vége 

A fordulást követően a svédek szerezték az első találatot. A hajdúsági kapuban Bartulovics váltotta Gabrielt, az elején pedig ismét emberhátrányba került a DVSC Schaeffler. Állandósult a négy gólos különbség, kizökkenthetetlennek tűnt a debreceni együttes. A játékvezetők olykor-olykor túl szigorúan döntöttek, folyamatosan kevesebb Vasutas-játékos volt a pályán. Az egyébként kongó lelátón a piros mezesek szurkolói voltak a hangosabbak. A kapufa is a cívisvárosiakkal volt, a 42. percben már 18–24 volt az eredmény. Az utolsó negyedórára teljesen felőrölte ellenfelét a Loki, de öt gólnál nagyobb különbség nem alakult ki a csapatok között. Ettől függetlenül kétség sem férhetett az újabb győzelemhez. Csernyánszki Liliána is remekül játszott a meccsen, a házigazdák nem tudták tartani a debreceni játékost. Töpfner szerezte a harmincadik találatot, amely már a hetedig gólja volt a vendégek kézilabdázójának. 

Néhány pillanattal később a nyolcadikat is megszerezte. A végén potyogtak a gólok, 24–34-nél már tíz volt a felek között, a vége azonban „csak” 36–27 lett a DVSC Schaeffler javára. 

A tények: 

IK SÄVEHOF (svéd)–DVSC SCHAEFFLER 27–36 (14–18) 

Partille Arena, 198 néző. V: Fukala, Mohyla csehek) 

SÄVEHOF: Bundsen – Rehnberg, KYLBERG 4, Granat, Blomst 2, L. Jensen 3, Ernelind. Csere: Linder, Bergfeldt (kapusok), STANKIEWICZ 12, Koppang 4 (2), Wikfors, Landberg, E. Andersson. Edző: Jesper Östlund, Sembe 2. Edző: Jesper Östlund 

DVSC: Gabriel – Grosch, 3 SZABÓ N. 4, Vámos P. 2, Haggerty 1, Kácsor 2, Petrus 1. Csere: Bartulovic (kapus), Planéta 1, Hornyák D. 1, FÜZI-TÓVIZI 4, TÖPFNER 8(7) Vámos M. 2, Jovovics 3, CSERNYÁNSZKI 4, Johansson. Edző: Szilágyi Zoltán 

Az eredmény alakulása: 7. perc: 3–3. 15. p.: 7–8. 22. p.: 9–14. 41. p.: 

18–24. 47. p.: 19–26. 58. p.: 24–34. 

Kiállítások: 10, ill. 14 perc 

Hétméteresek: 4/2 ill.7/7

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában