Kézilabda

2024.02.08. 14:40

A szurkolók nagy erőt adhatnak a DEAC kéziseinek

A debreceni kézilabdások fontos meccset játszanak.

Haon.hu

A cívisvárosiak a győzelemre törekszenek

Forrás: DEAC-Archív

A DEAC kézilabdacsapatának eddig nem termett sok babér a Cegléd elleni mérkőzéseken a mostani idényben. Együttesünk a szeptemberi bajnokin 31-23-as, míg az októberi kupameccsen 35-27-es vereségbe futott bele a Pest vármegyeiek csarnokában – írta a klub honlapja. 

Szombat este fordulhat a kocka, hiszen Mándi Norbert tanítványai a DESOK-ban látják vendégül a ceglédieket. A két gárda aktuális helyezése alapján nagy csatára készülhetünk, hiszen a kilencedik fogadja a nyolcadik pozícióban tanyázó alakulatot. – Szeretnénk megszerezni a két pontot, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. Nem felejtettük el az őszi vereségeket, természetesen fűt minket a visszavágás vágya. Abban bízunk, hogy drukkereink ismét sokan lesznek a lelátókon, és lelkes buzdításukkal nagy erőt adnak nekünk. 

Az ellenfélnél bőven akadnak olyan játékosok, akik korábban az NB I-ben bizonyítottak.

Ki lehet emelni kulcsembereket, például Tamási Zsolt, Pásztor Ákos és Juhász Károly is fontos szerepet tölt be, de gyakorlatilag minden poszton remek kézilabdázók szerepelnek – nyilatkozta Boros Tamás. 

Kifizetődhet a munka 

A DEAC a 2024-es esztendő első bajnokiján a Kecskemétet fektette két vállra a Messzi István Sportcsarnokban. A 25-21-es diadal egyik fő letéteményese Boros volt, ugyanis 46 százalékos védési hatékonysággal zárta az ütközetet. – Örültem, hogy ilyen teljesítménnyel rukkoltam elő, de azt hozzá kell tenni, hogy ez a védelem érdeme is. 

Kiválóan dolgoztunk hátul, gyakran előfordult, hogy a kecskemétiek még lövésig sem jutottak el.

Az ősszel nem igazán jött ki a lépés, ezért kellett már nekem egy ilyen pozitív visszacsatolás. Keményen dolgozom azért, hogy ezt a produkciót állandósítani tudjam. Egyébként tipikus első meccs volt ez, mindkét csapat sokat hibázott. A szünet után szerencsére feljavult a támadójátékunk, ennek köszönhetően pedig összejött a fordítás – zárta mondandóját a kapusunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában