Kézilabda

2024.01.03. 11:54

Szilágyi Zoltán: Több bolond babonám is van

A DVSC Schaeffler edzője korábban el sem tudta képzelni, hogy szilveszterkor otthon marad.

Molnár Szilárd

Szilágyi Zoltán a DVSC Schaeffler vezetőedzője

Forrás: Czinege Melinda

Az új év sokaknak a változás ideje is egyben, ilyenkor rengetegen fogadnak meg valamit, hogy változtassanak az életükön. A Haon kíváncsi volt, vajon Szilágyi Zoltán, a DVSC Schaeffler vezetőedzője is ezeknek az embereknek a táborát gyarapítja-e? A szakember elmondta, mivel december 30-án hagyományosan forduló van a magyar bajnokságban, januárban pedig nemzetközi – korábban Európa-liga, most pedig Bajnokok Ligája – mérkőzések tömkelege vár az együttesére, az elmúlt esztendőkben a fogadkozás helyett ez kötötte le az energiáit.

Nem vagyok újévi fogadkozó típus: egyszer, több mint tíz évvel ezelőtt megfogadtam, hogy le fogok szokni a dohányzásról, szerencsére sikerült, és azóta is tartom

– ismertette. – A karácsony természetesen mindig a családról szólt, de korábban el sem tudtam volna képzelni azt, hogy szilveszterkor esetleg otthon maradok. Ám az utóbbi években általában a feleségemmel a lakhelyünkön, Dabason töltjük kettesben az év utolsó estéjét, mert a lányaim már felnőttek, most ők vannak abban a cipőben, hogy bulizni járnak. Mi pedig otthon maradunk, és tévézünk, beszélgetünk – idézte fel a szakember.

Szereti a színházat és a mozit is

Szilágyi Zoltán napjainak jó része természetesen a kézilabda körül forog, portálunk kíváncsi volt, amikor éppen nem meccs vagy felkészülés zajlik, akkor mivel foglalja el magát. A tréner elmondta, ha van egy kis szabadideje, szívesen olvas, vagy ha jó az idő nyeregbe pattan. – Szeretem az Apolló mozit, ott szoktam beülni azokra a filmekre, amelyek érdekelnek.

Színházba is szívesen elmegyek, akár egyedül is, de ha meglátogat a feleségem, akkor mindig próbálom úgy intézni, hogy eljussunk a Csokonaiba, vagy egy mozifilmre legalább.

Ha az időm megengedi, kimegyek szurkolok a Nagyerdei Stadionba a Loki focistáinak, az estéket pedig általában végigbeszélgetem telefonon egy családtaggal, vagy barátokkal – fogalmazott.

Takarít a győzelemért

Meccsidőszakban a tréner mindig az aktuális dolgokra koncentrál, de ha a csapatnak nem sikerült jól az egyik mérkőzése, azon napokat is tud morfondírozni. Ahogy fogalmaz, olyankor az a legjobb, ha ott van az ember nyakán már a következő összecsapás, így nincs idő sokat nyalogatni a sebeket. – Maximum egy-két meccsre látok előre. Teljesen mindegy, hogy BL vagy bajnoki mérkőzés, alapvetően ugyanúgy fontos mindegyik számomra.

A meccsnapokon több bolond babonám van: hazai találkozó előtt általában takarítok délelőtt, azzal próbálok kikapcsolódni, és nem arra koncentrálni, hogy mi lesz délután vagy este.

Fontos, hogy ebéd után tudjak egy kiadósat aludni, mert akkor általában jó eredményt szoktunk elérni. Odafigyelek arra is, hogy meccsnapon mindig ugyanazt az alsónadrágot veszem föl, ez is egy külön rituálé – sorolta nevetve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában