Kézilabda

2024.01.20. 17:31

Ez sima volt, nyert az Odense a Hódosban

Egy-egy fellángolás nem volt elég a szinte végig magabiztosan kézilabdázó skandinávok ellen.

Molnár Szilárd

Nagy volt a küzdelem, de a győzelem nem a Lokié lett

Forrás: Molnár Péter

Egyelőre tolódik a DVSC Schaeffler továbbjutása a Bajnok Ligája csoportköréből, miután az együttes 35–22-re kikapott hazai a dán Odense együttesétől szombat este. Telt ház fogadta a csapatokat a Hódosban ami nem is csoda, hiszen a két pont megszerzésével a Loki bebiztosította volna a helyét a kieséses szakaszban. Planéta Szimonetta nem jött rendbe a mérkőzésre, így a jobbátlövőt nélkülöznie kellett Szilágyi Zoltán vezetőedzőnek.

A Vasutas ezúttal a Catherine Gabriel – Töpfner Alexandra, Hámori Konszuéla, Tamara Haggerty, Vámos Petra, Kácsor Gréta, Petrus Mirtill sorral kezdett.

Akárcsak az őszi első meccsen, most is rosszul indított a Lokomotív, hiába került gyorsan emberelőnybe a csapat – Kácsort rántották le –, mégis az északiak szereztek vezetést egy lefülelt passzt követően.

Töpfner rögtön kihagyta az első hetest, a társai pedig a többi helyzetet, így 0–4-nél a hazai kispad el is égette az első időkérését az ötödik percben. Végül Kácsor vetett véget a hajdúsági góliszonynak. Gabriel védett egy ziccert, Petrus pedig szépen lőtte ki a hosszút a bal szélről. Sajnos idegesnek tűntek a mieink, érezte ezt a közönség is, és tapssal igyekezett lelket verni a lányokba.

A játékot és az eredményt látva Szilágyi Zoltán szokatlanul korán elkezdett variálni, támadásban érkezett Csernyánszki Liliána, Elinore Johansson, Jovovics Jovana és Füzi-Tóvizi Petra, azaz a szakvezető lecserélte a belső posztokon játszókat. Sok volt a hiba, és ezt könyörtelenül kihasználták a skandinávok, 3–10-nél jött is a második hazai időkérés a 14. percben. Kácsor sikeres hetese a negyedik cívisvárosi találatot jelentette – a 20. percben, ez mindent elmond a támadójátékról... Már kilenc is volt közte, ekkor felsejlett egy nagy verés rémképe. 7 a 6-ra állt át a Debrecen, de csak rövid időre, mert az sem működött.

Aztán a csapatát a hátán cipelő Kácsor egyik gólja végre berúgta a Vasutas motorját, és az addig csak enerváltan pöfékelő Lokomotív hirtelen lendületbe jött – a közönség pedig tűzbe, zárkóztak is Hámoriék.

Grosch Vivien kiszorított szögből talált kaput, máris csak három volt a különbség (28. perc, 11–14). Az utolsó pillanatokban mínusz egyre zárkózhatott volna a DVSC, de egy hibát kíméletlenül kihasználtak a dánok, így 12–15-nél vonultak szünetre az együttesek.

Magabiztos dánok

Gyors gólváltásokkal folytatódott a küzdelem, ám aztán megint a vendégek vették kezükbe az irányítást, így a 37. percben, 14–20-nál harmadjára is eligazítást kellett tartani a mieinknek. Érkezett vissza a pályára az addig sokat jegelt Vámos Petra, de nem ő volt a hazai főszereplő, hanem továbbra is Kácsor, aki ipari mennyiségben, de művészi fokon termelte a gólokat. Sajnos a skandinávok kialakítottak egy kényelmesnek mondható, 5-6 gólos különbséget, amit tartottak is.

Újabb cívisvárosi hetes maradt ki, ezúttal Csernyászki lógatta az orrát miatta, és hirtelen tíz lett közte (49. perc, 19–29), amit nehezen viselt a közönség, de nem a lányokra haragudtak, hanem a bírópárosra. Láthatólag kezdett kifulladni az elmúlt időszak nagy menetelését nyögő DVSC, nincs mit szépíteni rajta, a hajrá emiatt már edzőmeccs jelleget öltött, valószínűleg mindkét gárda és a közönség is azt várta, legyen már vége. Eljött az is, 35–22-re győzött az Odense, ilyen arányban is megérdemelten.

A továbbjutás szempontjából nincs nagy baj, hiszen még van három forduló azt bebiztosítani, de ha Győr szombat este legyőzi a Buducsnosztot, már akkor is megvan a hőn áhított cél.

Frissítés: A Győr a Buducsnoszt elleni idegenbeli győzelmével matematikailag is biztossá vált, hogy a Loki ott lesz a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében! 

A tények
Női kézilabda Bajnokok Ligája, 11. forduló
DVSC SCHAEFFLER–ODENSE HANDBOLD (dán) 22–35 (12–15)
Debrecen, 2000 néző. V: Vranes, Wenninger (osztrákok)
DVSC: Gabriel – Töpfner 2 (1), Hámori, Vámos P., Haggerty, Kácsor 9 (2), Petrus 1. Csere: Bartulovic (kapus), Hornyák D., Csernyánszki 2, Jovovics 3, Johansson,  Füzi-Tóvizi 4, Grosch, Vámos M. 1. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán
Odense: Reinhardt – Larsen-Aune 1, Housheer 2, Aardahl 5 (1), Rushfeldt, Höjlund 7, Halilcevic 2. Csere: Ten Holte (kapus), Hagesö 3, Dano 2, Valle-Dahl 1, Hansen 5 (2), Pedersen 2, Van Wetering 5, Nüsser. Vezetőedző: Ole Gjekstad
Az eredmény alakulása: 5. perc: 0–4. 18. p.: 3–12. 29. p.: 12–14. 40.p.: 17–22. 49. p.: 19–29.
Kiállítások: 6, illetve 4 perc
Hétméteresek: 6/3, illetve 3/3
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában