Vízilabda

2024.01.11. 09:40

Debreceni pólósokat díjaztak

A kiemelkedő vízilabda eredményeknek köszönhetően tizenhárom jelenlegi vagy egykori DVSE játékos részesült a nemes kitüntetésben.

Haon.hu

A díjazott debreceniek

Fotó: DVSE-archív

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megrendezte az „Év Egyetemi Sportolója Gálát – számolt be róla a klub honlapja. A gála célja, hogy a kiemelkedő sporteredmények megünneplésén túl a hazai nyilvánosságban hangsúlyosan megjelenjen az egyetemi sport. A MEFS a legtehetségesebb sportoló hallgatók példáján keresztül is szeretné ösztönözni az egyetemistákat a rendszeres mozgásra és az egészséges életmódra, ami az egészségesebb magyar társadalom alapját képezheti. A Debreceni Egyetem vízilabda csapata – melynek néhány kivétellel a DVSE adta az alapját – az idei debreceni MEFOB Fesztet megnyerte, miután a döntőben 15–9-re győzte le a Pécsi Egyetem együttesét.

A debreceniek júliusban a nemzetközi vizekre is kieveztek – esetünkben kitempóztak – és meg sem álltak a bronzéremig az Egyetemi Európa-bajnokságon. 

Az elért hazai és nemzetközi eredmények révén a Magyar Egyetemi – Főiskola Sportszövetség az alábbi játékosoknak adta át az „Év Egyetemi Sportolója” díjat: Dienes Imre Balázs, Gergely Bence, Kardos Márton, Katona Gábor, Krizsai Ádám, Krizsai Bence, Macsi Martin, Macsi Patrik, Somorjai Péter, Somorjai Sebestyén, Szilágyi Botond, Tőzsér Dávid, Zsilák László. Mindkét csapatot Kádár Kálmán, a DVSE-Master Good felnőtt csapatának vezetőedzője irányította.

Az elismeréseket Dr. Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó adta át a Díjátadó Gálán.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában