Kézilabda

2023.12.08. 13:00

Távozik a DVSC meghatározó játékosa

A korábban a válogatottban is remeklő Planéta Szimonetta az idény végén, 2024 nyarán hagyja el Debrecent.

Haon.hu

Planéta Szimonetta

Fotó: DVSC Kézilabda

Planéta Szimonetta 2021 nyarán érkezett Debrecenbe. Szeptember 10-én, a Kisvárda elleni hazai mérkőzésen mutatkozott be a DVSC-Schaefflerben, két góllal. Eddig összesen 79 tétmérkőzésen lépett pályára Loki-mezben és 253 gólt szerzett. Az NB 1-ben 58 meccsen 176-szor volt eredményes. Idén februárban, Mosonmagyaróváron meg sem állt 8 találatig, ez az egyéni gólcsúcsa. Debreceni játékosként került vissza a magyar válogatott keretébe, s szerepelt a 2021-es spanyolországi világbajnokságon. Első debreceni évében bajnoki bronzérmet szerzett a Lokival, a legutóbbi szezonban pedig a bajnokság mellett a Magyar Kupában is bronzérmes lett – olvasható a klub honlapján.

Idén nyáron lejáró szerződését egy újabb, 1+1 éves időtartamra szóló kontraktussal hosszabbította meg a klub 2023 januárjában. A játékos azonban a közelmúltban úgy döntött, hogy – opciós jogával élve – az első év letelte után, azaz 2024 nyarán távozik Debrecenből.

– Nagyon szeretem a csapatot és a klubot, mindenkit, aki itt körülöttünk sürög-forog. Ez egy igazi családias közeg, de mindenkinek az életében eljön az a pillanat, amikor azt érzi, hogy váltásra, valami újra van szüksége. Nekem ez most jött el. 

Úgy érzem, hogy változásra van szükségem és nagyon szeretnék újra külföldön játszani, hiszen nekem csak pozitív tapasztalatim vannak a légiós életről. Az az igazság, hogy nem vagyok már fiatal, úgy érzem, közeledik a kézilabdás pályafutásom vége, így ha nem most, akkor mikor tudnám megvalósítani ezt a vágyamat.

– Nehéz döntés volt, hiszen az ismeretlenbe ugrom megint, de azt éreztem, hogy valami még hiányzik az életemből – indokolta a döntést a Loki honlapjának Szimó.

A bejelentés hivatalos, a búcsúnak azonban még nincs itt az ideje, hiszen jövő nyárig még sok feladat vár a csapatra és Planéta Szimonettára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában