Kézilabda

2023.12.16. 09:30

Országos diákolimpiai döntőbe jutott a Szent József csapata

A debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnokban rendezték meg a Diákolimpia országos elődöntőjét, amelyet a Szent József Gimnázium, zömében a DVSC Kézilabda Akadémia játékosaiból álló együttese nyert meg.

Haon.hu

Forrás: dvsckezilabda.hu

December 15-én, pénteken rendezték meg a V-VI. korcsoportos diákolimpia egyik országos elődöntőjét, amelyre a debreceni Szent József Gimnázium együttese megyei bajnokként kvalifikálta magát. A megyei második helyezett Irinyi József Gimnázium csapata a területi selejtezőt sikerrel vette, ám az orosházi országos elődöntő a végállomást jelentette számukra – írja a dvsckezilabda.hu.

A DVSC akadémistáival felálló Szent József csapata a kisvárdai Besenyei György Gimnázium ellen játszotta az elődöntőt, és már az első perctől kezdve egyértelműsítette fölényét, 8-0-s kezdéssel. A második félidőben is tudták tovább növelni előnyüket a debreceniek, végül 37-23-ra győztek, így bejutottak a döntőbe. A fináléban a Békéscsabával kerültek szembe. Az első félidőben még tartották a lépést a Békés megyeiek, a második játékrészben azonban sebességet váltottak a debreceniek, és végül magabiztosan nyertek 24-15-re és jutottak be az országos döntőbe.

A Szent József Gimnázium csapatának tagjai az országos elődöntőben: Bengi Lili (kapus), Czene Petra, Csamangó Lili, Ferenczi Lili, Jeszenszki Petra, Kis Réka, Nagy Borbála, Nagy Hanna, Nagy Nóra, Papp Lara, Tóth Norina, Véniger Kata. Testnevelő: Jóga András.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában