Jégkorong

2023.12.19. 19:58

Mihalik Gergő: Jó formában érkeztem a világbajnokságra

A DEAC játékosa értékelte a mögötte hagyott időszakot.

Haon.hu

A debreceni játékos remek időszakot tudhat maga mögött

Forrás: DEAC-archív

– Mint beszámoltunk róla, bennmaradt a divízió I/A-osztályban a magyar junior jégkorong-válogatott, mindez szombaton vált biztossá, amikor a piros-fehér-zöldek megverték Franciaországot a Tüskecsarnokban. A Debreceni Egyetem hokicsapatának tehetsége, Mihalik Gergő is ott volt az ötödik helyen végzett együttesben, mi több, gólt is szerzett Kazahsztán ellen – jelent meg a klub honlapjának adott interjúban. 

Gratulálok, mennyire volt nehéz elérni a kitűzött célt, azaz a bennmaradást? 

– Így van, az alapvető elvárás a bennmaradás volt, ennek sikerült megfelelnünk, de mindenki úgy gondolta, hogy ennek a csapatnak a dobogó is reális cél lehetett volna. Véleményem szerint a végeredmény nem egyezett meg a mutatott játékunkkal, és ha a kulcspillanatokban nagyobb szerencsénk van, akkor előrébb tudtunk volna végezni a tabellán. 

Gondolom, nagy volt az öröm a franciák legyőzése után? 

– Igen, boldogok voltunk, hogy sikerült kiharcolni a bennmaradást, de mint említettem, mindenkinek benne volt a fejében: ha a franciák ellen mutatott játékot tudjuk hozni az egész világbajnokság alatt, akkor sokkal jobb helyezést tudtunk volna elérni. 

Hogyan értékeled a vb-n nyújtott teljesítményedet? 

– Jó formában érkeztem a világbajnokságra, ahol a meccsek során sok lehetőséget kaptam. Úgy éreztem, hogy a játékom hasznos volt a csapat számára, és a sorunk mindig meghatározó szerepet töltött be. 

Mennyire volt elégedett veled a szakmai stáb? 

– A meccsek alatti és utáni visszajelzések alapján úgy vélem, elégedettek voltak a mutatott játékommal, ám az egyéni értékelésekre később kerül sor. 

Mit vársz a DEAC idei hátralévő bajnoki meccseitől? 

– Az alapszakaszt tekintve nem lehet más célunk mint a rájátszásba való bekerülés. Nagyon nehéz sorozat vár ránk egészen január végéig, de mindent meg fogunk tenni, hogy ott legyünk a legjobb nyolcban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában