Futsal

2023.12.21. 11:53

Nemzetközi meccseken van túl a DEAC

A debreceniek hasznos találkozókat játszottak.

Orosz Krisztofer

A debreceniek mindent beleadtak

Forrás: DEAC-archív

A DEAC női futsalcsapata szerdán összecsapott a Budstarral a DESOK-ban. A keddi edzőmeccs Quirikó Vivien tanítványainak sikerült jobban, mivel 4–3-ra diadalmaskodtak, ám ezúttal fordult a kocka – írta a deac.hu. 

– Az ukránok kezdték jobban a találkozót, ennek ellenére a hetedik percben az első meccsen mesterhármasig jutó Klipachenko góljával a vendégek megszerezték a vezetést. Nem sokkal később megduplázták fórjukat. A tizennegyedik minutumban megint megvillant Klipachenko, aki ezúttal egy sarokrúgást követően lőtte a labdát a kapuk bal alsó sarkába. A szünet előtt összejött a szépítés: Horváth Viki remekül vette észre a hosszún érkező Hardon Ritát (1–3) – írták. A második félidőben csupán egy gól született, Gajzágó Flóra köszönt be, így a DEAC 3–2-re elveszítette a meccset. 

Hasznos tapasztalatok 

A találkozó után a debreceniek trénere, Quirikó Vivien értékelte a látottakat. A szakember elmondta, fontos tapasztalatokat gyűjtöttek az ukránok elleni meccsből, s ezeket a bajnokságban is kamatoztatnák. – Az első találkozónkon többet brtokolta ellenfelünk a labdát, ám nekünk sokkal több helyzetünk volt, így megérdemelt sikert arattunk. 

A szerdai találkozón érződött, kevésbé vagyunk frissek, az ukránok jobban regenerálódtak.

Hozzáteszem, fiatalabbak is voltak, jobban domináltak – fogalmazott. 

Itthon más 

A magyar bajnokságban a DEAC számít az egyik legerősebb gárdának. Üveges Katalinék az elmúlt években túlzás nélkül uralták a pontvadászatot és a Magyar Kupát. A Debreceni Egyetem alakulata az idei idényben is az egyik legesélyesebbek a duplázásra. Quirikó Vivien úgy fogalmazott, más stílusban játszanak ellenük a hazai együttesek, de szeretnék hasznosítani a nemzetközi tapasztalatokat is. – Nagyon elégedett vagyok, hogy sikerült más országból érkező csapattal is játszani. A hazai pontvadászatban ilyen iramú meccseket ritkán tudunk játszani. 

Az ukránok sokat mozogtak támadásban, sokat birtokolták a labdát. A védekezésre nagy hangsúlyt kellett fektetnünk.

Rengeteget futottak a lányok, sokat kivett mindkét félből a találkozó. Ellenünk itthon a riválisok többnyire visszaállnak, abból kell építkeznünk, de örülök, hogy más kultúrával is megismerkedhettünk – mondta. 

Quirikó Vivien végezetül elmondta, azért is nagyszerű, hogy tudtak más iramú meccset is játszani, mert így ízelítőt kaptak a nemzetközi szintből, továbbá csupán néhány gárda van az NB I-ben, akik ehhez hasonló felfogásban futsaloznak. A vezetőedző továbbá hangsúlyozta, arra számíthatnak a folytatásban, hogy továbbra is vissza fognak állni ellenük a riválisok, nekik pedig türelmesnek kell lenniük. A szakember továbbá hangsúlyozta: a céljaik nem változtak, szeretnének duplázni, s a rájátszásban sokat hasznosíthatnak majd az ukránok elleni párharcokból. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában