Tenisz

2023.11.08. 15:53

Piros után Agutot is legyőzte Marozsán Fábián Szófiában

Negyeddöntős a Hajdúszoboszló SE teniszezője.

Haon.hu

Marozsán Fábián

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Marozsán Fábián három szettben legyőzte a spanyol Roberto Bautista Agutot az 563 ezer euró (220 millió forint) összdíjazású szófiai keménypályás férfi tenisztorna szerdai nyolcaddöntőjében, írja az MTI.

A világranglistán karriercsúccsal 62. Marozsán - aki a keddi nyitókörben Piros Zsombort búcsúztatta - jól kezdett első találkozójukon a nála 11 évvel idősebb spanyol (60.) ellen, 3:2-nél elvette vetélytársa adogatójátékát, és előnyét megtartva 40 perc alatt hozta az első szettet.

A második játszma is egy bréket hozott, de ez Bautista Aguté volt, aki 35 perc alatt kiegyenlített, így jöhetett a döntő szett. Ebben a magyar Davis Kupa-válogatott 24 éves alapembere rögtön elbukta a szerváját, de visszakapaszkodott, és 5:4-nél három mérkőzéslabdát is elszalasztott fogadóként. A találkozót lezáró rövidítésben a Hajdúszoboszló SE sportolója villámgyorsan 5:0-ra elhúzott, és innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A meccs 2 óra 20 percig tartott.

Bautista Agut már csak azért is nagy „skalpnak” számít, mert a veterán spanyol 11 ATP-trófeát nyert, Davis Kupa-győztes, elődöntős volt Wimbledonban, a világranglista 9. helyén is megfordult, és háromszor is megverte már a 24-szeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovicot.

Marozsánra a pénteki negyeddöntőben a harmadik helyen kiemelt német Jan-Lennard Struff (28.) vár.

Büszke rá a trénere

Remekül felkészült a meccsre fizikálisan és mentálisan is, és a találkozó első felében egyértelműen hozta is az előre megbeszélt taktikát

- értékelt a találkozó után Balázs György, Marozsán edzője. „Az volt a terv, hogy védekezésre kényszeríti, és le is ütötte a pályáról Bautistát egészen 6:3, 2:2-ig, ahol először veszítette el az adogatását, ami megváltoztatta a játék képét. Ott mintha kicsit megingott volna Fábián önbizalma, a spanyol pedig ráérzett, hogy akár esélye is lehet győzni, és összeszedte magát.”

A tréner szerint noha a harmadik szettben 6:6-ig fej fej mellett haladtak, érezhető volt, hogy ismét tanítványa van fölényben.

„Nagyon büszke voltam rá, hogy szintet tudott lépni. Mivel már nem működött a korábbi taktika, elkezdte színezni, variálni a játékát, többet nyesett, volt, hogy a hálóhoz is feljött. A betegsége után, amely miatt Párizsban sem tudott indulni, nagyon sokat köszönhet erőnléti edzőjének, Varga Antalnak, és fizioterapeutájának, Schlick-Szabó Lucának. Ez a torna nagy igénybevételt jelent, mivel kedden kezdődött, és szombaton lesz a finálé, tehát annak, aki döntőbe jut, ez öt nap alatt öt mérkőzést jelent” - fűzte hozzá Balázs György.    

A bolgár fővárosban 2019-ben döntős Fucsovics Márton (47.) - aki akkor a későbbi világelső Danyiil Medvegyevtől kapott ki - nyolcadik kiemeltként 17 óra körül csap össze az osztrák Jurij Rodionovval.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Marozsán Fábián-Roberto Bautista Agut (spanyol) 6:3, 3:6, 7:6 (7-4)

később:
Fucsovics Márton (8.)-Jurij Rodionov (osztrák) 17.00 körül

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában