Labdarúgás

2023.11.05. 12:45

DVSC: két gólt ajándékoztak a Mezőkövesdnek

Szrdjan Balagojevics szerint ki kell elemezniük a szombati meccset, és meg kell hozniuk néhány döntést.

Molnár Szilárd

Bárány Donát (fehérben) jó formában van

Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Hiába volt többet a labda a DVSC-nél, 2–1-re mégis kikapott a Mezőkövesden szombaton. Az ebédidőben megrendezett mérkőzésen úgy tűnt, mintha nem elég ”éhesen” léptek volna pályára a gárda tagjai, és az sem igazán ízlett a debrecenieknek, amit a matyóföldiek ”főztek” ki számukra. A mérkőzést a helyszínen megtekintő drukkerek egy része valószínűleg még sörért, vagy más védőitalért állt sorban, amikor már kettővel vezettek a kövesdiek.

Bárány Donát szép gólja felcsillantotta a reményeket, de szünet után teljesen visszahúzódó Mezőkövesd alig engedte a kapuja közelébe a hajdúságiakat, és sajnos Dzsudzsák Balázs kihagyta az ordító helyzetét, így lógó orral hagyták el a gyepet a piros-fehérek.

Problémák a védekezéssel

A lefújás után Szrdjan Blagojevics vezetőedző szerint az első tíz perc meghatározta a mérkőzés képét és kimenetelét .„Hiába voltunk emberelőnyben, nem játszottunk jól az utolsó 10 percben. Szerintem több, mint öt perc arra ment el, hogy az ellenfélnek pontrúgásai voltak.” – kezdte értékelését az M4 Sporton Blagojevics. „Mentálisan nyomás volt rajtunk, nem voltak jók a beadásaink a szélekről a tizenhatoson belülre, és hiába próbálkoztunk két csatárral, nem voltunk eredményesek.

De nem gondolom, hogy általánosságban az utolsó 10 perccel lett volna a probléma, sokkal inkább az első tízzel. Nem kezdtünk jól már az azt megelőző Puskás Akadémia és Győr elleni meccseken sem. Akkor is az ellenfeleknek voltak helyzeteik, és most is így történt

.Próbáltuk figyelmeztetni erre a játékosokat, ennek ellenére problémáink voltak azzal, bizonyos helyzetekben miként védekezzünk a Mezőkövesd ellen. Ezeket a kulcsmomentumokat rögtön megbüntették.A kezdéstől rossz volt az energiánk, ezt elemeznünk kell, és megtudni az okát, miért történt ez.” –  fogalmazott, majd a következő, Paks elleni bajnokira kitérve elmondta, ott sokkal jobban kell majd teljesíteniük. „Az már egy új mérkőzés lesz. Fel kell készülnünk belőlük, de először azonban a kövesdiek elleni összecsapást kell kielemeznünk, és meg kell hoznunk néhány döntést. A tolnaiak elleni győznünk kell, de ehhez sokkal jobban kell teljesítenünk. A maximumra kell emelnünk az energiaszintünket, hiszen a Paksnak is azért vannak jó eredményei, mert nagyon magas energiával játszanak.” – fejtegette.

dvsc-mezokovesd-loki-debreceni-vsc-labdarugas-haons-port-hajdu-bihar-debrecen-barany-donat-szrdjan-blagojevics
Szrdjan Blagojevics sem volt elégedett a DVSC produkciójával
Forrás: Czinege Melinda

Ajándékoztak két gólt

Ami örömteli és biztató a Loki-drukkerek számára, az Bárány Donát formája, a támadó a legutóbbi 4 tétmeccsén 3 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.
„Megbeszéltük a találkozó előtt, hogy rossz volt a Győr elleni első 15 perc és a Puskás elleni is, szerettük volna ezt szombaton elkerülni. Mégis megtörtént, és futhattunk az eredmény után. Az ilyen megbosszulja magát minden szinten.” – idézte fel. „Erre a meccsre szerettünk volna fókuszálni, nem sikerült.

Odaajándékoztunk nekik két gólt, és akkora hátrányból nehéz visszajönni, főleg egy betömörülő ellenféllel szemben.

A gólomnak örülök, ott egy kicsit vissza tudtunk lendülni, nálunk volt a labda, a helyzeteink is megvoltak, de nem tudtuk a magunk javára fordítani a találkozót.” –  nyilatkozta Bárány.

A tények
OTP Bank Liga 12. forduló 
Mezőkövesd–DVSC 2–1 (2–1) 
Mezőkövesdi Városi Stadion, Vezette: Dr. Csonka Bence.
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Pillár, Beriashvili, Vajda – Gomis, Cseke, Cseri (Filip 57.), Molnár (Lehoczky 74.), Babunszki (Lukics 82.) – Drazsics. Vezetőedző: Kuttor Attila.
DVSC: Megyeri – Kusnyir, Lagator, Romancsuk, Ferenczi – Ojediran, Loncsar (Manrique 70.), Vajda (Oliveira 46.), Dzsudzsák, Bódi (Bévárdi 70.) – Bárány. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics. 
Gól: Cseke 1–0 (5.), Cseri 2–0 (10.), Bárány 2–1 (25.)
Kiállítva: Pillár (82.)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában