Futsal

2023.10.12. 11:04

A Tolna elleni meccs nem ígérkezik olyan simának

Quirikó Vivien szerint a Debreceni Egyetem női futsalosaira egy összeszokott vetélytárs vár szombaton.

Haon.hu

Nehéz összecsapás vár a debreceniekre

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

A DEAC női futsalcsapata eddig átrobogott az NB I. mezőnyén. Quirikó Vivien tanítványai sorrendben az Újpestet (4–0), a Diósgyőrt (6–0), a Csepelt (16–0), a Dunaújvárost (6–1) és a budaörsieket (7–0) fektették két vállra. Az eredménylistára pillantva kiderül, hogy a „legszorosabb” diadaluk az újpestiek elleni 4–0 volt. A papírforma alapján szombaton jóval nehezebb dolga lesz Quirikó Vivien együttesének, mivel a komoly játékerőt képviselő Tolna érkezik a DESOK-ba, a találkozó 14 órakor kezdődik – írják a klubhonlapon.

Taktikailag felkészültek

– Az előző idényben rendre szoros meccseket játszottunk a tolnaiakkal, és szerintem most sem fog kialakulni nagy különbség, ennek ellenére szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat. Ellenfelünk egyik erőssége az állandóság, hiszen az együttes magja már évek óta együtt játszik, emellett a taktikai felkészültségét szintén érdemes kiemelni.

 A nyáron Folk Zsuzsa leigazolásával még erősebbé vált a Tolna, továbbá visszatért sérüléséből Vámosi Georgina, aki egy kifejezetten dinamikus és gólerős futsalos. Biztató, hogy a teljesítményünk mérkőzésről mérkőzésre javult.

Az Újpest elleni nyitányon még kicsit döcögött a gépezet, ám azóta sokat léptünk előre. Az eddigi összecsapásokon mindig mi domináltunk, az ellenfelek pedig kevés helyzetet tudtak kidolgozni. Külön örülök annak, hogy idén a lehetőségeinket jó százalékban váltjuk gólra – nyilatkozta Quirikó Vivien, a DEAC vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában