Labdarúgás

2023.10.16. 11:44

Káosz vette körül Pisont Istvánt Nádudvaron

Értékes, értelmes és érzelmes előadást tartott Nádudvaron az egykori válogatott labdarúgó, szövetségi edző.

Marján László

Káosz vette körül Pisont Istvánt! A képen jobbra Károlyi Albert (Káosz), balra öccse, Károlyi Zoltán (Kis Káosz)

Forrás: Marján László

A helyi labdarúgó utánpótlás alkotta a hallgatóság zömét azon a napokban tartott nádudvari élménybeszámolón, ahol Pisont István saját életútján keresztül példázta, hogy hittel, kitartással el lehet érni a céljainkat akár a sportban, akár az élet más területén, merthogy – vallja – mindenki tehetségesnek születik egy vagy akár több dologban is. Ő a futball mellett kötelezte el magát, már gyerekként látta mindenki körülötte: ehhez megvan benne a talentum.

A Trezi becenévre hallgató egykori 31-szeres válogatott részletesen elmesélte, milyen szeretetteljes gyermekkora volt Gádoroson, majd, hogy ehhez képest mekkora változás volt számára, amikor 18 évesen már a Budapest Honvédban futballozva, az Üllői uton 20 ezer Fradi szurkoló skandálta: „Pisont István a legnagyobb cigány!” Akkor még nem értette, hogy miért szidják, hiszen ő nem bántott senkit. Később rájött, mindez azért van, hogy kizökkentsék a játékból. Azt is hozzátette, hogy ugyanezen drukkerek pár évvel később már válogatott meccsen a „legnagyobb királyként” is éltették. Sőt, két éve, amikor a Fradi-Young Boys Bajnokok Ligája mérkőzésre kilátogatott a Groupama Arénába, a körülötte lévő mintegy húsz fős társaság tapssal fogadta. Mindezt a változó szurkolói magatartást a kitartó munkájával magyarázta, mely által letett valamit a magyar labdarúgás asztalára.

Na, de ha ilyen remek beszélgetés zajlott a nádudvari művelődési központban, akkor miféle, a címben emlegetett káoszról lehetett szó?

Ehhez időben el kell jutnunk a közönségtalálkozót követő fotózásokhoz, amely a galérián, a – vendég előadó számára is impozánsnak tűnő – Sportcentenárium kiállítás relikviái között zajlott. Ekkor – mások mellett – a fényképezőgép lencséje elé állt a szomszédos Püspökladányból „átigazolt” két, Nádudvaron dolgozó utánpótlás labdarúgó edző társaságában. Ők: Károlyi Albert és öccse, Károlyi Zoltán, akiket a hajdú-bihari focipályákon leginkább becenevükről ismernek: Káosz és Kis Káosz. Így most már érthető, hogy Káosz vette körül Pisont Istvánt!

Az ankétot szervező és a centenáriumát ünneplő Nádudvari Sportegyesület elnöke, Gere Csaba elmondta: nagyon értékes gondolatokat hallhatott a közönség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában