Kézilabda

2023.10.05. 14:13

Csak a győzelem mértéke a kérdés?

A párharc favoritjaként lép pályára a Loki a Csaba ellen a Hódosban, a két csapat közti különbség ellenére azonban a vendégek végig küzdeni és hajtani akarnak.

Haon.hu

Planéta Szimonettát is jól ismeri a csabaiak edzője

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

A TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE csapata látogat a Hódos Imre Rendezvénycsarnokba a női kézilabda NB I. ötödik fordulójában. A csabaiak és a Loki összecsapását mindig kiemelt figyelmmel kísérik Kelet-Magyarországon, és bár a 2023/24-es szezonban kimondottan más célokkal szálltak harcba a gárdák, azért a presztízsérték megmaradt. A Bajnokok Ligájában is érdekelt DVSC Schaeffler eddigi négy találkozóját behúzta a honi bajnokságban, a viharsarkiak ellenben nem rendelkeznek ilyen jó mutatókkal. 

Rác Sándor alakulata egy sikere mellett háromszor alulmaradt, ráadásul legutóbb kiesett csapatkapitányuk, Giricz Laura, valamint egyetlen irányítójukat, az egykori lokista Román Dorinát is nélkülözni kénytelenek. 

A masszív védekezésre is készülnek

Nem kérdés, a találkozó esélyesei egyértelműen a piros-fehérek, ezzel Békéscsabán is tisztában vannak, ezzel együtt vezetőedzőjük a honlapjuknak nyilatkozva elmondta, próbálják majd minél jobban eltüntetni a két egylet közti különbséget. – Legfőbb erényük a masszív védekezés, támadásban pedig mozgékony, válogatott játékosokkal ostromolnak a középső posztokon. 

Nyilván hétről hétre látjuk őket a BL-ben is játszani, illetve több játékosukat is jól ismerem még Franciaországból, például a kapusukat Catherine Gabrielt, aki ha elkapja a fonalat, kiváló teljesítményre képes, de Planéta Szimonetta is éppen a francia évei alatt lett sokkal stabilabb játékos.

Természetesen ezúttal is részletesen kielemezzük ellenfelünket, és a nehézségek ellenére is próbáljuk majd minél jobban eltüntetni a két gárda közötti különbséget. Kétségkívül jobban kell forgatnom majd a gárdát, de bízom benne, hogy pont ezért is, egységes csapatként minél tovább fel tudjuk majd venni a versenyt a hazaiakkal – nyilatkozta Rác Sándor, aki azt várja tanítványaitól, hogy a lehető legjobban játszanak, illetve végig küzdjenek és hajtsanak.

A Loki legutóbb, a negyedik körben a dunaújvárosiakon robogott át, 31–19-re nyertek Szilágyi Zoltán tanítványai, a Békéscsaba 26–23-ra kapott ki a Vasastól.

A csabaiak kapujában ismerős arcok tűnnek majd fel a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, hiszen immár Szabó Dóra és Pásztor Bettina is a lilákat erősíti. A felek pénteken 18 órától feszülnek egymásnak. Az ötödik forduló után válogatott szünet következik, a legjobbak jövő szerdán 19 órától Debrecenben, a Főnix Arénában lépnek pályára a világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégia ellen az EHF EURO Cup első fordulójában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában