Labdarúgás

2023.10.24. 11:43

Az utolsó pillanatokban mentett pontot a DEAC

Molnár Gergő távoli lövése miatt továbbra is veretlenek a debreceniek.

Haon.hu

Nagyot küzdöttek a debreceniek

Forrás: DEAC-archív/Ásztai Csaba

Már csak két veretlen csapat van a mezőnyben, a Szolnok mellett Rácsai Lajos alakulata büszkélkedhet ezzel a remek mutatóval. A debreceniek ezt a kiváló sorozatot akarták folytatni vasárnap délelőtt, mely játéknapon a 10. helyen álló Miskolcot fogadták – írta a deac.hu. 

Aktívabban kezdtek a DEAC-osok, birtokolták a labdát, több támadást vezettek, de nem tudták bevenni a vendégek kapuját. Nem úgy a borsodiak, akik szabadrúgásból megszerezték a vezetést a 27. percben. A hátralévő időben ledolgozhatták volna a hátrányt, ám a végjátékoknál rendre rossz döntések születtek, így maradt az egygólos miskolci előny. 

A második félidő elején megfogyatkozott létszámban mindkét gárda, egy kisebb dulakodás után, túl szigorúan, de villant a piros lap és Kis Kevének a borsodi játékossal egyetemben el kellett hagynia a játékteret. A páros kiállítás után nagyobb fokozatba kapcsoltak a Rácsai-tanítványok, de meggyűlt a bajuk a jól záró zöld-fehér védelemmel. Azért sikerült többször is megbontani a hátsó alakzatot, de a helyzeteket nem sikerült gólra váltani. Már úgy nézett ki, oda a veretlenség, ám a 90. percben Molnár Gergő távoli lövése után a hálóban landolt a labda, ennek köszönhetően csapatunk döntetlenre mentette a mérkőzést. 

A tények: 

MLSZ Regionális U16 Kiemelt Kelet 7. forduló 

DEAC – Miskolc: 1–1 (0–1) 

DEAC: Lós – Papp G. (Puskás 71’), Balogh (Hatvani 52’), Drága (Csubák 60’), Tar, Majtényi (Tömöri 7’), Balmaz (Szabó 60’), Miskolci, Molnár, Pelyvás-Ferenczik, Kis K. 

Vezetőedző: Rácsai Lajos 

Gólszerző: Molnár 90’ 

Kiállítva: Kis K. 47’ 

Rácsai Lajos: Rendkívül tanulságos mérkőzés volt a mai, mert rávilágított mind csapat, mind egyéni szinten a hiányosságainkra, amiből tanulnunk kell minél hamarabb. Szinte kivétel nélkül fáradtan mozogtunk és kényelmesen próbáltunk focizni, azonban ismét beigazolódott, hogy nem elég a mezt felküldeni a pályára, az magától még nem nyert meccset. Ha megfelelően koncentráltak és élesek lettünk volna, biztos vagyok benne, hogy megnyerjük a mai mérkőzést. Számos helyzetet alakítottunk ki az ellenfél kapuja előtt, azonban ezekből nem sikerült eredményesnek lennünk. Nagyon sajnálom Kis Keve kiállítását, véleményem szerint semmiképpen nem ért piros lapot a magatartása, azonban kénytelenek vagyunk elfogadni a játékvezető döntését, aki mindkét érintett játékost kiállította egy vitatott szituációt követően. Jövő héten javítanunk kell, ennek a szellemében fogunk dolgozni az edzéseken!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában