Labdarúgás

2023.10.09. 15:12

Vereséget szenvedtek a DEAC fiataljai

A rossz kezdést követően a debreceniek vezetőedzője hatot cserélt a félidőben.

Haon.hu

Semmi sem jött össze a debreceni fiataloknak

Forrás: DEAC-archív/Ásztai Csaba

Szombat reggel a főváros felé vette az irányt Dobos Attila csapata, ugyanis ezen a játéknapon a Soroksár otthonában léptek pályára. Míg a debreceniek a 10., addig a sárga-feketék az 5. helyről várhatták a párharcot – írta a deac.hu. 

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, az 5. percben egy szélről érkező beadást sikerült gólra váltaniuk. A Dobos-tanítványok próbálták ugyan minél hamarabb ledolgozni hátrányukat, de a támadásokból hiányzott az átütő erő. Nem hogy az egalizálás nem jött össze, a 39. minutumban megduplázta előnyét a Soroksár, így megnyugtató előnnyel mehettek szünetre. 

A pihenő alatt Dobos Attila alaposan átalakította a csapatot, mind a hat mezőnyjátékost becserélte. A folytatásban jobban is futballoztak a debreceniek, többször is eljutottak a hazai kapu elé, ha pontosabbak a befejezések, akár az egyenlítés is összejöhetett volna. A helyzetek kimaradtak, míg a másik oldalon büntetőből ismét betaláltak a hazaiak, majd a mérkőzés hajrájában újabb találatot jegyezhettek, így végül 4–0-ra megnyerték a találkozót. 

A tények: 

MLSZ Regionális U19 Kiemelt Kelet 6. forduló 

Soroksár–DEAC: 4–0 (2–0) 

DEAC: Sávolt – Harasztosi, Oláh, Molnár (Sike 46’), Szathmári (Etemez 46’), Kecskés (Vida 46’), Pirka (Incze 46’), Juscsák (Ujvári 46’), Varga, Szmáhin, Farkas (Szuháj 46’) 

Vezetőedző: Dobos Attila 

Dobos Attila: A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól, figyeljünk a védekezésre, erre már az első percekben nem koncentráltunk hátul és hátrányba kerültünk. Mentünk az eredmény után, de nem sikerült egyenlítenünk, sőt nőtt a hátrányunk. Szünetben az összes cserelehetőséget kihasználtam, bízva abban, feljavul a játékunk. Jobban is futballoztunk, megvoltak a helyzeteink is, ám nem tudtunk visszajönni a meccsbe, végül négygólos vereséget szenvedtünk. Ekkora különbség nem volt a két csapat között, jók voltak a labdakihozatalaink, de a befejezéseknél rendre rossz megoldásokat választottunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában