Röplabda

2023.10.12. 10:40

Az akarat hajtotta a debrecenieket a végjátékban

Az első két szettet elveszítette Fodor Antal legénysége, ám egy remek fordítással végül behúzták a győzelmet.

Haon.hu

A DEAC röplabdázóinak sikerült fordítani

Forrás: Napló-archív

Fotó: Molnár Péter

Nem kezdte jól a bajnokságot a DEAC röplabdacsapata, hiszen múlt vasárnap hazai pályán 3:2-re kikapott az előző szezonban még NB I.-es Szegedtől. Szerdán este ismét a DESOK-ban léptek pályára Fodor Antal tanítványai, akik a DÁG-KSE gárdáját fogadták. A vendégek tavaly a harmadik helyen végeztek az NB I.-ben, ennek ellenére az idei szezonban a Kecskemét legyőzésével tették le névjegyüket az Extraligában – olvasgató a DEAC honlapján.

Bíztató a folytatásra nézve

A dágiak bebizonyították, nem véletlen volt a jó rajtjuk. Hiába vezetett többnyire a DEAC, 12:12 után fordítottak a vendégek, és innentől egy kiélezett csatát láthattak a kilátogató szurkolók. A befejezés a vendégeknek sikerült jobban, 27:25-re húzták be az első szettet.

A folytatásban is remekül játszott a DÁG, és az újabb játékrészben még magabiztosabban, 25:19-re nyert. Felállt azonban a padlóról a DEAC, és a harmadik szettben sikerült szépítenie (25:20), majd a következő két etapot már simábban hozta, és ezzel megnyerte 3:2-re a mérkőzést.

– Nagyszerű győzelmet arattunk a Dág felett. Ellenfelünk stabil, szervezett, jó játékot mutatott, kicsin múlott a meccs, de az akarat hajtott minket a végjátékban. Ez a hozzáállás bíztató a folytatásra nézve, gratulálok a fiúknak és a játékunkban további javulást várok – jelentette ki Fodor Antal vezetőedző.

A DEAC két fordulót követően 3 ponttal a nyolcadik helyen áll. Nincs megállás, hétvégén jön az újabb megmérettetés: vasárnap 17 órától a DKSE lesz az ellenfél a DESOK-ban.

A tények
Extraliga alapszakasz, 2. forduló
DEAC – DÁG-KSE 3:2 (25:27, 19:25, 25:20, 25:17, 15:12)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában