3X3-as kosárlabda

2023.09.02. 22:54

Majdnem két órát állt a magyarok meccse az eső miatt – fotókkal

A mieinket még halasztás sem zavarta meg, 22–17-re verték Thaiföldet és győztes búcsút vettek a vb-től.

Bakos Attila

Géringer Gergőék (fehérben) nagyot küzdöttek a sikerért | Forrás: Czinege Melinda

A debreceni U18-as 3X3-as világbajnokság szombati napján a magyar fiúknak szurkolhattunk a Nagytemplom előtti arénában. A srácok csütörtök este a franciáktól kikaptak egy drámai összecsapáson, de egy hasonlóan izgalmas meccsen viszont megverték a japánokat.

Szenzációs szurkolók

Ezúttal 18 óra 45 perctől az addig két győzelemmel álló Egyiptom volt az ellenfél. A találkozó elképesztő hangulatban kezdődött. Az már szinte természetes volt, hogy tele voltak a lelátók a Kossuth téren, de kifejezetten sok egyiptomi szurkoló is kilátogatott, úgyhogy a pályán kívül is nagy csata folyt azért, hogy melyik tábor tudja hangosabban biztatni csapatát.

A DEAC-os Varga Ferenccel felálló nemzeti együttes remekül kezdett, kicsivel több mint 4 perc alatt elérte a 10 pontot, amíg az ellenfél hatot gyűjtött. Az észak-afrikai alakulat aztán magára talált és rövid időn belül ki tudott egyenlíteni. Aztán a vendégek hirtelen három duplával már hattal vezettek.

A mieink természetesen nem adták fel és rendületlenül küzdöttek tovább, azonban sajnos látszott a fiúkon, hogy kicsit megfogta őket, hogy pillanatok alatt nagy hátrányba kerültek. Aztán az egyiptomiaknál Fouad Ahmed védekezésben közben megsérült, nem is tudta folytatni a játékot, így a vendég gárda csere nélkül maradt. Ettől függetlenül már nem volt ereje visszajönni a nemzeti válogatottunknak, végül 21–15-ös sikert aratott az egyiptomi gárda.

Esős csata

A magyar srácok 20 óra 10 perctől Thaiföld ellen játszották utolsó találkozójukat a tornán. A srácoknak volt esélyük a győzelemre, hiszen az ázsiai gárda addig mind a két meccset elveszítette. A mieink nagy elánnal vetették bele magukat az összecsapásba.

A meccs elején sajnos elkezdett szemerkélni az eső, ami az idő haladtával egyre erősebbé vált és feltámadt a szél is. Ezért meglehetősen megfogyatkozott a lelátón a nézősereg, de sokan kitartottak a fiúk mellett. Szükségük is volt a biztatásra, hiszen a vendégek 4 pontos előnyre tettek szert négy percnyi játék során.

Az esőszünet során a verseny szervezői egyeztettek a csapatokkal a folytatásról | Forrás: Czinege Melinda

A debreceni Varga majd Tóth kosarával kiegyenlítettek a fiúk, azonban ezt már jóval kevesebben látták a helyszínen, mert sokan elmenekültek az eső elől. Nem sokkal később Tóth Dániel volt ismét eredményes, két büntetőt is értékesített, ezzel már vezettek a mieink. A nagy eső miatt már a pálya is elkezdett vizesedni, úgyhogy 57 másodperccel a vége előtt a szervezők határozatlan időre leállították a meccset.

A találkozó 1 óra 45 perc után folytatódott, miután elállt az eső, és a FIBA szakemberei fel tudták szárítani a játékteret, hogy az ne legyen balesetveszélyes. A magyar fiúk 19–15-re vezettek, és végül nem is kellett mind az 57 másodpercet lejátszani, hiszen Géringer közelijével és Tóth duplájával 22–17-re nyertek. A nemzeti együttes vb-szereplése ezzel a furcsa, de győztes mérkőzéssel ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában