Atlétika

2023.09.18. 10:51

Egyéni csúcsokat hozott a korosztályos atléták legrangosabb hazai versenye

A DSI Debrecen három sportolója mérettette meg megát a pécsi viadalon, ahol Keszthelyi Szonja és Gara Zsombor megjavította legjobbját.

Haon.hu

Szépen szerepeltek a debreceni atléták

Forrás: dsidebrecen.hu

Pécsett rendezték múlt hétvégén között az U16-os Atlétikai Magyar Bajnokságot, amelyen városunkat a DSI Debrecen három kiválósága, Keszthelyi Szonja, Szőke Gréta és Gara Zsombor képviselte a kétnapos viadalon. A klubhonlapon közzétett beszámoló szerint Keszthelyi Szonja címvédőként érkezett Pécsre, ugyanis 2022-ben 40.74-es idővel nyerte a 300 métert és állhatott fel a bajnoki dobogó legmagasabb fokára. Donka László tanítványa a PVSK Atlétika Pályán gyorsabban teljesítette a távot, 40.35-nél megállítva az órát (új egyéni csúcs) maga mögé utasította a teljes mezőnyt, és megvédte magyar bajnoki címét.

Két szám, két új csúcs

Szőke Gréta két számban is megmérettette magát, 100 síkon 12.81-es idővel nyerte meg futamát és jutott a döntőbe. A fináléban két századdal elmaradt az előfutamban elért idejétől, a 12.83 az 5. helyet jelentette számára. A távolugrás selejtezőjében 5 méter 15 centit teljesített első kísérletre, majd két érvénytelen ugrás következett. A döntőbe nem sikerült beverekednie magát, végül a 23 fős mezőnyben a 13. helyen zárt.

Gara Zsombor szintén két versenyszámban állt rajthoz, 100 síkon 11.95-nél állította meg az órát és kvalifikálta magát a döntőbe. A fináléban 11.89-es új egyéni csúccsal ért célba és végzett a nyolcadik helyen. 300 méteren is átadta a múltnak addigi egyéni rekordját, 38.54-es idejével a 11. helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában