Atlétika

2023.09.11. 10:06

Ki kell harcolniuk a visszajutást az élvonalba a debreceni atlétáknak

A 14. helyen zárták a csapatbajnokságot a DSI Debrecen sportolói, ami azt jelenti, a következő évben a második divízióban indulhatnak.

Haon.hu

Klekner Hanga

Forrás: NS-archív

A Lantos Mihály Sportközpont adott otthont a 10. Atlétikai Magyar Csapatbajnokságnak múlt hétvégén. Az MTK pályán rendezett kétnapos viadalon a DSI Debrecen atlétái is rekortánra léptek és küzdöttek a pontokért. A rutinos, magyar bajnoki címekkel rendelkező debreceni atléták mellett fiatal tehetségek alkották a cívisvárosi csapatot. A DSI kiválóságok öt számban is felállhattak a dobogóra, négyen pedig a legmagasabb fokára – olvasható a DSI honlapján.

100 gáton Kozák Luca könnyed futással, 13.00-nál megállítva az órát az első helyen ért célba. Klekner Hangának ezúttal a 430 centi is elég volt a győzelemhez, de így is toronymagasan nyerte meg a rúdugrást. A pályafutása utolsó versenyén induló Koroknai Tibor búcsúzóúl 110 gáton állt rajthoz és 14.41-es idővel utasította maga mögé a mezőnyt. Török Gergely ismét legyőzte riválisát, a nyíregyházi színekben induló Bakosi Pétert, 2.18-as eredménnyel megnyerte a magasugrást. Iván Zsombor a bronzérmet vehette át, miután 15 méter 4 centivel harmadik helyen zárta a hármasugrást.

A cívisvárosiak a második nap végére 219 pontot gyűjtöttek, ezzel a 14. helyen zárták a csapatbajnokságot. Ez azt jelentette, hogy a következő évben a 2. divízióban kell kiharcolni a visszajutást az élvonalba.

A csapatbajnokságot végül, megvédve címét, a Budapest Honvéd nyerte a MATE-Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club és a Ferencvárosi Torna Club előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában