Jégkorong

2023.09.19. 10:19

Az alapok elsajátítása a legfontosabb az U10-es korosztályban

A DHK fiataljai három bajnokságban is indulnak.

Haon.hu

A debreceni fiatalok profi szakemberekkel dolgozhatnak

Forrás: DEAC utánpótlás-archív

Mini korosztályban igazán kiemelkedő létszámmal büszkélkedhet a DHK, ugyanis a 2023/24-es szezonra 46 fős létszámmal indultak összesen három bajnokságban, kékben, sárgában és pirosban – írta a klub honlapja. 

A magyar jégkorong szabályai szerint mini korosztályban egy mérkőzés 2x12 perc hosszúságú. Kék csoportban a mérkőzéseket 5 az 5 ellen játsszák félpályán, míg a sárga és piros csoportban 3 a 3 elleni játszmák vannak, azonban itt a pálya már egy kicsit kisebb, így a két végharmadban zajlik. 

Az alapokkal kezdik 

Az U10-es csapatokat Matkó Zsolt vezeti, aki számára Dorogi Máté, Gönczi Csaba, Gönczi Bence, Gönczi Gergő, György István, Köllő István és Nagy Zalán lesz a szezon folyamán segítségére. A Debreceni Hoki Klub és a Debreceni Sportcentrum nagy hangsúlyt fektet a mini játékosok fejlesztésére, így a nagy létszámú edzői stáb mindent megtesz, hogy a gyerekek már most elsajátítsák a jégkorong alapjait. Az U10-es korosztályban a legnagyobb hangsúlyt a játékosok alapvető technikai készségeinek fejlesztésére és a jégkorong alapjainak megtanítására fekteti. A gyerekek ebben a korosztályban olyan alapvető készségeket tanulnak meg, mint a megfelelő korcsolyázási technika kialakítása; a passzolás és lövés alapjai; a támadás és védekezés fontossága, és nem utolsó sorban természetesen a csapatmunka és sportszerűség. 

Ezen alapok és készségek lehetővé teszik a mini korosztályokban a játékosok számára, hogy az idő előrehaladtával felkészüljenek a magasabb, előkészítő szintre, ahol még tovább építkezhetnek amellett, hogy folyamatosan élvezik a játékot. 

A teljes U10 keret: 

Almási Bonifác, Áts Boldizsár, Béres Tamás Olivér, Bordás Lili, Börcsök Máté, Czentye Balázs, Czérna Zoltán Áron, Dániel Márk, Horváth Máté, Faragó Roland, Ferencz Márton, Gargya Ádám, Gyurkó Tibor, Juhász Zalán, Kányási Bertalan, Kecskeméti Attila Péter, Kocsor Dénes, Kovács Flórián, Kovács Petra Abigél, Kuripla Bálint, Lekli Lóránt, Lévay Márk, Madura Martin, Magyari Dávid, Matiscsák Marcell, Molnár Balázs, Nagy Bulcsú, Németi Csenge, Németi Zalán, Ormóshegyi Barnabás, Plásztán Merse, Réz Róbert, Rozgonyi Vince, Sándor Viktória, Sebessy-Geönczy Lea, Sojnóczki Anna, Szatmári Árpád, Szatmári Zoé, Szász Lukács, Szilágyi Olivér, Tajti Zsombor, Tamás Bence, Teleki Nándor, Tóth Hunor Imre, Vincze Vulkán és Zolnai-Madar Zalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában