Jégkorong

2023.08.24. 09:28

Rögtön mélyvízbe dobja játékosait Vaszjunyin Artyom

Az Extraliga bronzérmese ellen, Igló városában vívja idei első felkészülési mérkőzését a DEAC hokicsapata.

Haon.hu

Vaszjunyin Artyom csapata nehéz ellenféllel néz farkasszemet

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Javában zajlik az alapozás a 2023/24-es szezonra a DEAC jégkorongcsapatánál, mely pénteken 18 órától megvívja első edzőmeccsét is. Vaszjunyin Artyom vezetőedző rögtön mélyvízbe dobja játékosait, hiszen a szlovák Extraliga legutóbbi bronzérmese, a HK Spisská Nová Ves, vagyis Igló együttese vár a debreceniekre.

Amint azt a DEAC honlapján írják, a Szepesség második legnagyobb városának hokicsapata a 2020/21-es másodosztályú bajnokság megnyerése után jutott fel a legmagasabb osztályba, ahol az első szezonjában még a hetedik helyen zárt a 12 csapatos küzdelemsorozatban, ám legutóbb már a képzeletbeli dobogó harmadik fokán végzett. Az iglóiak az alapszakaszt az ötödik helyen, vagyis a felsőházban zárták, majd a negyeddöntőben a Besztercebánya együttesét nagy küzdelemben, 4–3-ra győzték le. A folytatásban nem sok hiányzott az újabb bravúrhoz, ám a döntőért vívott párharcban alulmaradtak 4–3-ra a Zólyom gárdájával szemben.

Az 5500 férőhelyes Spis Arénában rendezendő találkozó 18 órakor kezdődik. A rivális már jóval előrébb jár a felkészülésben, és a tervek szerint a legerősebb csapatával áll ki a DEAC ellen, így igen nehéz összecsapásra számíthatunk, ugyanakkor ez a találkozó remek alkalom arra, hogy a szakmai stáb felmérje, hol tartanak a játékosok.

A debreceni jégkorongozók a száraz edzések után nemrégiben, augusztus 15-én mentek először jégre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában