Verseny is lesz

2023.08.22. 13:03

Rekordkísérletre készül Hajdúszoboszlón Keresztesi Róbert labdazsonglőr

Haon.hu

Keresztesi Róbert labdazsonglőr

Forrás: Napló-archív

Hivatalos freestyle foci rekordkísérletre készül Keresztesi Róbert labdazsonglőr Hajdúszoboszlón, a Szent István parkban - közölte portálunkkal a sportoló. Mint írta, rekordot a Magyar Rekordok Regisztrátora, Sebestyén István fogja felügyelni.

Hozzátette, a hivatalos rekordkísérlet mellett egy dekázó versenyt is szervez a 12 éves vagy annál fiatalabbaknak, a legügyesebb dekázó pedig egy focilabdát nyer majd.

Mint írta, maga a rekord egy labdakezelési gyakorlat lesz, az úgynevezett 7 érintéses „brazil kör”. Ennek a lényege, hogy úgy tartsuk a levegőben a labdát, hogy a lábfejeinkkel, térdeinkkel, vállainkkal és a fejünkkel érjünk bele egyszer-egyszer, Ezáltal hétszer érintjük a labdát egymás után sorrendben (pl.: jobb lábfej - jobb térd - jobb váll - fej - bal váll - bal térd - bal lábfej).

A labdazsonglőr kiemelte, a rekordkísérlet során több tucat brazil kört szeretne egymás után kivitelezni a lehető legrövidebb időn belül.

Bízom benne, hogy a brazil kör mennyiség, amit megvalósítok, majd kihívás lesz, nem csak a focisták körében, és ezáltal még több embert vezethetek be, illetve ismertethetek meg a freestyle világával. A cél ugyanis, hogy minél több ember kezdjen el sportolni.

Keresztesi Róbert tavalyi rekordkísérlete hitelesítve lett a Magyar Rekord Egyesület által. Akkor 465 méter távon, alig több mint 20 perc alatt 767 darab ATW freestyle labdaérintést mutatott be dekázva haladás közben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában