Labdarúgás

2023.08.23. 19:05

A Loki idei szezonja eddig kísértetiesen hasonlít egy korábbihoz

A DVSC-nél még egyik gárda sem szerzett eddig több gólt, a debreceniek kilenc ponttal vezetik a tabellát.

Szabó Dóra

A Rapid elleni kiesésnek senki sem örült, nyilván Dzsudzsák Balázs sem

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Négy forduló ment le az OTP Bank Liga 2023/24-es kiírásából ez idáig: a DVSC három kör után kilenc ponttal áll a tabella élén, az egyedüli százszázalékos a mezőnyben, ráadásul a többségnél egy találkozóval kevesebbet játszott. 

A Lokinál senki sem szerzett eddig több gólt, ugyan a Puskás Akadémia és a Diósgyőr is nyolc találatnál tart, ugyanakkor mindkét gárda négy-négy összecsapáson van túl. Ezek az adatok önmagukért beszélnek, nem kérdés, Szrdjan Blagojevics vezérletével remekül indították az új idényt a debreceniek, akik közül ráadásul újra meghívót kapott a montenegrói válogatottba Stefan Loncsar.

A jelenlegi pontvadászatban már három gólnál járó középpályásra a szeptember 7-i, Litvánia elleni idegenbeli, és szeptember 10-i, Bulgária elleni hazai Eb-selejtezőkön számít hazája nemzeti együttese. Loncsar eddig nyolcszor szerepelt a montenegrói válogatottban. Mellette Dorian Babunszkit is újra meginvitálták a legjobbak közé. Az északmacedón válogatott szeptember 9-én Olaszország ellen, majd szeptember 12-én Máltával szemben vív Eb-selejtezőt.

Sok mindenben egyezik

Egy érdekességre hívta fel a figyelmet az egyik hozzászóló a Drukkerkocsma nevű fórumon, nevesül: a 2018/19-es szezonban a 3. helyre futott be a csapat. Elindultak a nemzetközi kupában is a piros-fehérek, ahol egy kört mentek, a Toro ellen estek ki hatgólos különbséggel. A bajnokságot három győzelemmel indították, köztük két hazaival, ahol a ZTE-t és a Várdát verték, a szabolcsiakat ráadásul 4–1-re gyűrték le. A negyedik meccsükön otthon kikaptak az újonc Kaposvártól. 

A 2022/23-as kiírásban is a bronzérmes pozícióban végzett a DVSC. Az EKL-ben egy kör után, a Rapid ellen estek ki, igaz nem hat, hanem öt volt közte. A honi élvonalban három sikerrel végződő ütközettel rajtoltak, hazai pályán diadalmaskodtak a Zalaegerszeg és a Kisvárda felett, utóbbit 4–1-re ütötték ki. Negyedik meccsüket a Nagyerdei Stadionban vívják Bódi Ádámék, méghozzá az újonc MTK-val szemben.

A két bajnoki kiírás sok hasonlóságot mutat mindeddig, de bizonyára sok Loki-fanatikus bízik benne, hogy a folytatás merőben más lesz. Hogy miért? A Vasutas 2020-ban kiesett az NB I.-ből, a begyűjtött 39 pont csak az utolsó előtti, 11. helyre volt elég. Látva a cívisvárosiak játékát, hozzáállását és elhivatottságát az utóbbi időben, talán a Loki-utálók klubjában sincs olyan, még a legvérmesebb tagok sem gondolhatják, hogy 2024-ben újra osztályt válthat a DVSC. Persze az mindenképp megnyugtató lenne, ha az MTK pont nélkül távozna vasárnap Debrecenből… 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában