Karate

2023.07.10. 13:29

Nagyrábén edzőtáboroztak a karatésok

„Megszületett” a DEAC első saját nevelésű fekete övese, ugyanis Őri József Béla Shodan, azaz 1. Dan fekete öv fokozatra tett sikeres övvizsgát.

Edzőtáboroztak a karatésok

Forrás: Őri Krisztián-archív

Nyári felkészülési táborban vett részt a Debreceni Egyetem Atlétikai Club Shotokan Karate Szakosztály Utánpótlása, Sensei Őri Krisztián 4. Dan karate edző vezetésével nemrégiben. A tábort immár 6. alkalommal szervezte meg a Bushido Karate SE a Sárrétre, ahol részt vett a Józsai SZTSE, Bihartorda KSE, a Hajdúnánási Hódos Imre SE, továbbá voltak sportolók Kárpátaljáról, és a Partiumi Székelyhídról és Zsibóról is. Az edzések Nagyrábén és Bihartodán folytak. Amint azt a DEAC beszámolójában írják, a tábor célja a 2022/23-as tanév lezárása, melyet övvizsga keretében tettek meg a versenyzők. 

A barna és fekete öves vizsgákat, Sensei Kis Zoltán 6. Dan mester, az SKS-SKDUN HUNGARY Karate Szövetség elnöke, a Hódos Imre SE Karate Szakosztályvezetője vezette; „megszületett” a DEAC első saját nevelésű fekete övese, ugyanis Őri József Béla Shodan, azaz 1. Dan fekete öv fokozatra tett sikeres övvizsgát. Barna övre Pántya László 1. Kyu (Bushido KSE – Bihartorda KSE), illetve Kiss Boglárka 2. Kyu (Hódos Imre SE) vizsgázott.

Kis Zoltán mesterrel megkezdték a sportolók a szeptember végi SKDUN Karate Világbajnokságra a felkészülést, melyet Athénban rendeznek majd meg, és ahová mintegy 1000 versenyzőt várnak a világ minden tájáról. A DEAC-ot egy hat fős stáb fogja képviselni tervek szerint.

A résztvevők a táborban aikido oktatást is kaptak Veres Lajos és Ferenczi László karcagi aikidó mestereknek köszönhetően, aminek keretében speciális esés technikákat is tanulhattak a Bihartorda KSE dojojában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában