Labdarúgás

2023.07.18. 12:32

Remek gólvágók a DEAC-ban

A debreceni klub visszatekintő sorozatában a legeredményesebb játékosainkról ejt szót, elsőként a top háromról.

Haon.hu

Forrás: DEAC-archív

Több mint ezer, pontosabban 1002 gólt jegyezhettek a DEAC korosztályos csapatai a 2022/23-as szezonban. 16 gárda közül a DVSC-DEAC U14-es alakulata szerezte a legtöbbet, szám szerint 136-ot, így nem csoda, ha Harcsa Csaba gárdájából került ki legeredményesebb játékos. Faggyas Jázmin 36 találattal járult hozzá a csapat bajnoki címéhez – meccsenkénti 1.63-as gólátlag – ezzel pedig 3. helyen zárt a góllövő listán. Legtöbbször a 2. fordulóban zörgette meg a hálót, a Várda ellen ötször volt eredményes, a visszavágón pedig négyszer terhelte meg a szabolcsiak kapuját. Márciusban a Nyíregyháza védelmét is négy alkalommal állította megoldhatatlan feladat elé, a többi mérkőzésen pedig ötször szerzett mesterhármast – írta a deac.hu.

A második legeredményesebb játékos a DASE megyei U16-os csapatából került ki, mégpedig Lakatos Roland személyében. Hegedűs Györk tanítványa a 85 találatból 32-őt vállalt, mely 1,6-os gólátlagot jelent. A Sárréti elleni két találkozón igazán elemében volt, az első körben hatszor mattolta a védelmet, a visszavágón pedig ötször volt eredményes. A Bestrong otthonában négy góllal járult hozzá csapata kiütéses, 6-1-es győzelméhez. A két városi rivális, a Debreceni Honvéd és a Józsa elleni párharcokban pedig mesterhármasig jutott. 

Harmadik helyezett szintén a DVSC-DEAC U14-es lánycsapatát erősíti, Puskás Marianna a 22 fordulóban 31 találatig jutott. A várdai hölgykoszorú már a 2. játékhéten megtanulhatta Harcsa Csaba tanítványának nevét, ugyanis négyet vágott a piros-fehéreknek. Továbbá a Mezőkövesd, Kazincbarcika, Ózd és a Gödöllő is megérezte, hogy Marianna a pályán volt, hiszen mind a négy találkozón mesterhármast szerzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában