Labdarúgás

2023.06.07. 15:34

Nyíradonyban rúgták a bőrt

Ezúttal szabadtéren küzdöttek a Farkas Divatház Kupáért.

A nyílt kategória győztese az Éradony lett

Forrás: Boros Norbert-archív

Nem kellett újra télig várni arra, hogy kispályás labdarúgó tornát rendezzenek Nyíradonyban: a városi sportpályán pattogott a labda június első hétvégéjén, szombaton és vasárnap a Farkas Divatház Kupán. A füves játéktéren lebonyolított tornán végül két csoportban mérték össze tudásukat a csapatok, a nyílt kategóriába bárki jelentkezhetett, míg az öregfiúk küzdelmében a 40 éven felüli focisták rúgták a labdát.

A nyílt kategóriába 11 gárda adta le a nevezését, s az izgalmas, nagyon kemény összecsapásokat hozó meccseket követően a döntőben Éradony alakulata 4–0-ra legyőzte a nagykállói Herkules FC-t. 

A hagyományokhoz hűen különdíjazásban részesültek a kiemelkedő teljesítményt nyújtó futballisták, a torna gólkirálya, 8 találattal Solymosán Ferenc (Éradony), a legjobb kapus Kiszirkanics Ákos (Éradony), a legtechnikásabb játékos Boldog Alen (Éradony) lett, míg a legrutinosabb játékos dicső címet, az 50 esztendős Herczku József (Herkules FC) érdemelte ki.

 

nyiradony-haon-sport-labdarugas-hajdu-bihar-farkas-divathaz-kupa
Az öregfiúk küzdelmét a  Szemán és barátai nyerték
Forrás: Boros Norbert-archív

Az öregfiúk mezőnyébe két csapat nevezett, a nyíradonyi Farkas Divatház, illetve a Szemán és barátai, a találkozót utóbbiak nyerték 3–0-ra. A szervezők a legjobb kapusnak Papp Tibort (Szemán és barátai), a legjobb játékosnak Bakos Istvánt (Farkas Divatház) választották, míg Ulics Gábor (Szemán is barátai) lett a gólkirály, aki mesterhármast ért el. A meccs legrutinosabb résztvevője az 59 éves Orbán Károly volt. 

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában