Kispályás labdarúgás

2023.06.14. 14:31

Sok tapasztalattal gazdagodott a debreceni alelnök a vb-n

Móré Bendegúzban van hiányérzet a magyarok szereplése miatt, azonban magáról a tornáról csak szuperlatívuszokban tudott szólni.

A magyar válogatott nem jutott be a legjobb 16 közé

Forrás: Facebook/Socca Hungary

Kazahsztán győzelmével zárult a 2023-as Socca kispályás világbajnokság, melyen Ukrajna szerezte meg az ezüst-, míg Mexikó a bronzérmet. A németországi Essenben rendezett, 10 napos vb-n ott volt a magyar válogatott is, mely nem jutott be a 16 közé. Az egyenes kieséses szakasz első fordulójában Schrancz Balázs szövetségi kapitány együttese a rendes játékidőben 2–2-es döntetlenre végzett a szlovén csapattal, majd a büntetőrúgásoknál 2–0-ra alulmaradt. A magyar válogatott a csoportkörben legyőzte a törököket és kikapott a címvédő braziloktól.

Ott volt Németországban a debreceni Móré Bendegúz is, a Socca Hungary alelnöke is, aki a szervezet Facebook-oldalán nyilatkozott a tornával kapcsolatban. – Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni a vb-ről. 

Nyilván van hiányérzetem, mivel a magyar válogatott ideje korán búcsúzott, emiatt csalódott vagyok, azonban maga a rendezvény óriási élmény marad. Mióta én vagyok az alelnök, ez volt az első világesemény, sokat tanultam szakmailag, számos olyan dolgot tudtam elsajátítani, amelyeket a későbbiekben hasznosítani lehet.

A különböző szakmai vezetőkkel is remek kapcsolatot sikerült kialakítani, elismerően nyilatkoztak arról, milyen szépen fejlődik a magyar szövetség – fogalmazott Móré Bendegúz.

Az is kiderült, hogy június 24. és 25. között Debrecenben, az egyetemi sporttelepen rendezik a Socca Országos Nagydöntőt, melyen az ország huszonnégy legjobb kispályás alakulata mérkőzik meg. Mindkét nap 10 órakor kezdődnek majd meg a küzdelmek, és előreláthatóan este hatig tart majd.

HAON

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában