Gombfoci

2023.06.18. 15:54

Nagyszabású rekordkísérletre készülnek a gombfocisok

Harminc órán át zajlanak majd a küzdelmek, ilyenre még nem volt példa.

Rekordkísérletre készülnek a gombfocisok

Forrás: NS-archív

A Debreceni Sport Club (DSC) asztali-labdarúgó szakosztályának hivatalos oldalán jelentették be, hogy rekordkísérletre készülnek a cívisvárosi gombfocisok. Hivatalosan maratoni, megszakítás nélküli csoportos gombfocizás időtartam rekord az esemény neve, melyet június 30-án tartanak a Helen Doron English nyelviskolában. 

A megnyitó beszédek 11.30-kor kezdődnek, majd maga a fő esemény délben veszi kezdetét. „Magyar bajnok volt DVSC-labdarúgók, a két felállított gombfoci pályán elvégzik a kezdőrúgást, természetesen az őket ábrázoló játékosokkal. Ezzel pontban 12 órakkor kezdetét veszi a rekordkísérlet. 

Két pályán fognak zajlani a gombfoci meccsek, 30-30 perces játékidővel. A kivetített, beállított órán, mikor megszólal a hármas sípszó, az egyik pályán a mérkőzés végét, a másikon a kezdő sípszót fogja jelezni. Így fogjuk tudni a folyamatosságot fenntartani. Mint ismert, a DSC fő profilja a 12 érintéses gombfoci, így nagy valószínűséggel ez a stílusú gombfoci ág lesz a legtöbbet látható. Emellett helyet kap a szektorlabda, a szintén magyar eredetű 3 érintéses retro gombfoci és a spanyol Futbol Chapas is.

A rekordkísérletben résztvevők tetszés szerint döntik el, hogy melyik stílust játsszák. Ha erőnk és kedvünk engedi, akkor kísérő meccseket is fogunk játszani. A rekordkísérlet ideje alatt folyamatosan 2-2 hitelsítő fogja figyelni a játék folytonosságát, akik 4 óránként váltják egymást” – olvasható a Futmesa Debrecen Hungary-Debreceni verseny Gombfoci Facebook-oldalán.

Ki is lehet próbálni

Mint írják, a rekordkísérlet kísérő programjául, egy külön teremben két gombfoci pályán ki lehet próbálni a gombfocizás több válfaját is. A megnyitó kezdőrúgás után a DVSC labdarúgóival, és a bátrabb vendégekkel, egy kisebb 11-es rúgó versenyt is rendeznek. 

Mindezeken túl pedig rendhagyó kiállítás nyílik a gombfoci múltjáról, jelenéről és jövőjéről, amely tárlaton az '50-es évektől kezdődően számtalan ereklye, dokumentum, folyóirat, serleg, érem, gombfoci csapat is megtekinthető lesz. A kísérlet és a rendezvény július 1-jén, 18 órakor zárul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában