Vívás

2023.06.24. 11:32

Európa Játékok: csapatban indul a bajnokságon a DEAC vívója

A vívók küzdelmeit a 15 ezres krakkói Tauron Arénában vasárnaptól jövő hét péntekig bonyolítják le

Forrás: deac.hu

Huszonhat fős magyar csapat indul a krakkói központú Európa Játékok vasárnap kezdődő vívóversenyén, amely a csapatok számára egyben Európa-bajnokság is.

A Krakkóban versenyző női magyar csapatban az eredetileg kijelölthöz képest egy változás történt, a kardozó Márton Anna sérült térde nem javult az utóbbi hetekben, felülvizsgálat vált szükségessé, emiatt ő nem vesz részt az Európa Játékokon, amelyen csapatban lépett volna pástra. Így a tavaly világbajnok – a DEAC sportolója, Battai Sugár, Pusztai Liza, Szűcs Luca, Katona Renáta összeállítású – együttes vív.

– A plovdivi egyéni Európa-bajnokság alakulhatott volna jobban, mintha fejben néhányan nem tudtak volna kellően fókuszálni ebben a váratlan szituációban – értékelt a magyar szövetség honlapján Boczkó Gábor szövetségi kapitány. – Ugyanakkor Szatmári András ezüstje szép eredmény, és születtek értékes helyezések is. Nem mentségként mondom, de mindig is azt állítottuk, hogy olimpiai csapatkvalifikációban gondolkozunk, ezért a történteknek nem szabad túlzott jelentőséget tulajdonítani. Krakkóban hasonló lesz a szituáció. Az egyénit majdhogynem edzésversenyként fogjuk fel a csapat előtt.

A szakvezető szerint az a lényeg, hogy a csapatversenyeket megelőzően mindenki vívjon egy jót, ismerje meg a helyszínt és a hangulatot.

– Éppen ezért döntöttünk a legjobbak egyéni indulása mellett. Keretünkben sok a fiatal, aki nem járt olimpián, a falu hangulata, a miliő egész más, mint egy vívóeseményen. Az egyéni remek alkalom a körülmények feltérképezésére, az esetleges sikerélmények szerzésére - aztán jöhet a számunkra kiemelten fontos csapatverseny – magyarázta Boczkó Gábor.

A vívók küzdelmeit a 15 ezres krakkói Tauron Arénában vasárnaptól jövő hét péntekig bonyolítják le.

A program:
vasárnap - női tőr, férfi kard egyéni
hétfő - női párbajtőr, férfi tőr egyéni
kedd - férfi párbajtőr, női kard egyéni
szerda - női tőr, férfi kard csapat

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában