Labdarúgás

2023.06.24. 16:22

Dzsudzsák Balázs végezte el a kezdőrúgást a gálameccsen – fotókkal, videóval

A lokisták is tisztelegtek Komcsi emléke előtt, az egykori és jelenlegi klasszisok is megjelentek az Agráron.

Dzsudzsák Balázs is ott volt az emléktornán

Fotó: KISS ANNAMARIE HAON

Emlékszel, amikor…? – Sok mondat kezdődött így szombaton az Agrár öreg fái alatt, ahol húsz csapat gyűlt össze, hogy megmérkőzzön a VIII. Komáromi Gábor Emléktornán. Nyolc éve már, hogy Komáromi Gábor, a Loki szurkolótáborának legendás vezetője életét vesztette. „Komcsi” emléke előtt tisztelegve az Ultras Debrecen és a Loki Szurkolók Egyesülete azóta hagyományosan focitornát rendez minden esztendőben. 

Két műfüves pályán zajlottak a küzdelmek, akik épp nem játszottak, az árnyékba húzódva nosztalgiáztak. Érkeztek többek között Diósgyőrből, Dunaújvárosból és még Kolozsvárról is. 

A szervezők egy meglepetés gálameccsel is készültek: délután egykor mindenkit a lelátókhoz hívtak, kezdetét vette az éneklés, görögtüzek gyúltak, és bevonultak a gárdák. Az egyik oldalon a Loki öregfiúk, a másikon a DVSC jelenlegi klasszisai rúgták a bőrt. Mások mellett Dombi Tibi és Kerekes Zsombor nézett farkasszemet például Bárány Donáttal, Szécsi Márkkal és Varga Kevinnel. A játéktér szélén pedig a piros-fehérek minden tagja ott szurkolt, az élen Dzsudzsák Balázzsal. Szrdjan Blagojevics is érdeklődve nézte a történéseket, ahogyan Varga József, Bódi Ádám, Megyeri Balázs és a többiek.

A lefújás után közös képre álltak össze a lokisták és a szurkolók, akik természetesen ki is használták az adandó lehetőséget, és közös képeket készítettek kedvenceikkel. A DVSC labdarúgói örömmel elegyedtek beszélgetésbe a drukkerekkel, mindenkire szántak időt, szemmel láthatóan élvezték, hogy ott lehetnek.

– Nagyon fontos a szurkolókkal való kapcsolattartás, most remek a kapcsolat a klub és a drukkerek között, közvetlen a viszony, ami rengeteget tett hozzá a teljesítményünkhöz is. 

Roppant jó érzés köztük lenni, sok más csapat megirigyelheti a mi szurkolótáborunkat. Sajnos én Komcsit nem ismerhettem, de sok történetet hallottam róla, sajnáljuk, hogy már nem lehet közöttünk

– mondta el érdeklődésünkre Varga Kevin, aki szerint rövid, de jó meccset játszottak, amelyen sok gól is esett, mindenki élvezte.

„Hiányzol, Komcsi, rád emlékezünk!”

A pályák mellett két hatalmas bográcsban főtt a pörkölt, lapockából, az asztalokon ott sorakoztak a savanyúságok és a több kiló kenyér. A nagy melegben, mikor néha megmozdult a levegő, csak úgy szállt a kellemes illat. A Con Air Debrecen együttesét erősítő Árva Attila is várta már, hogy elkészüljön a finom étel, no meg persze azt is leste, mikor lesz újra jelenésük. Míg ácsorgott, szívesen nyilatkozott portálunknak. 

– Felemelő érzés itt lenni a barátaink között, akikkel hosszú évek óta a lelátón szurkolunk. Ilyenkor mindig feljönnek azok az emlékezetes estek, amelyeket anno együtt élhettünk át barátunkkal, Komcsival. 

Egy csodálatos, és mégis fájdalmas alkalom ez mindig: elvesztettünk nyolc évvel ezelőtt egy karakteres embert, egy vezért, és azt hiszem, több száz ember nevében mondhatom, a mai napig nem tudtuk ez feldolgozni. Gabika biztos hogy boldog, mert összegyűlünk, épp erről beszélgettünk a kolozsvári barátainkkal, akikkel neki köszönhetően alakult ki ez a jó viszony, amit azóta is ápolunk, visszük tovább az örökségét.

A fiatalokat is szeretnénk megtanítani erre, hogy ők is érezzék át mindezt, amiben nekünk is részünk van – fogalmazott, majd hozzátette, fantasztikus volt látni a pályán a régi és a jelenlegi kedvenceiket, boldogok, hogy eljöttek. Végezetül pedig üzent is Ati: – Hiányzol, Komcsi, rád emlékezünk!

Sokan a gyermeküket is elvitték a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusára, a kicsik önfeledten fociztak, szaladgáltak, és hallgatták a történeteket, Komcsiról is, akinek az emlékét méltón őrzik!

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában