Kézilabda

2023.06.24. 08:30

A negyedik kalapba került a DVSC Schaeffler

A Bl-csoportkörének sorsolása kedden délelőtt lesz majd.

Bárki is lesz az ellenfél, a DVSC szurkolóin nem fog múlni a siker

Forrás: Czinege Melinda

 Az EHF pénteken nyilvánosságra hozta a keddi Bajnokok Ligája sorsolás menetrendjét, a Loki a negyedik kalapból várja az ellenfeleket – tájékoztatott a kézisek hivatalos oldala.
A korábbiakhoz hasonlóan a 2023/24-es szezonban is két nyolcas csoport lesz a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az Európai Kézilabda Szövetség kedden, délelőtt 11 órától Bécsben tartja a csoportkör sorsolását. Idén először Dániából és Magyarországról is három csapat indul. Elkerülendő, hogy mindhárom azonos országbeli együttes egy csoportba kerüljön, az EHF módosította a sorsolási eljárást.

Míg az 1-es és a 3-as kalapban öt csapat lesz, addig a második kalapban négy, a negyedikben pedig csak kettő. Továbbra is érvényes az országvédelem, ezért a magyar, francia, román és dán első és második kalapos csapatok nem találkoznak hazai riválisukkal a csoportkörben.

 Ez azt jelenti, hogy a Győri Audi ETO (első kapal) és az FTC-Rail Cargo Hungária (második kalap) biztosan külön csoportban szerepel majd.  

Az Ikastot biztosan elkerülik

A harmadik dán, illetve magyar csapatot viszont elkerülhetetlenül összesorsolják majd az azonos nemzetbeli együttesekkel. A mi szempontunkból az a kérdés, hogy a fővárosiakkal, vagy a kisalföldiekkel kerül-e egy csoportba a Loki. A sorsoláson sorrendben az első, a második és a harmadik kalap csapatainak sorsa dől el, végül pedig a két negyedik kalapos csapat elhelyezésével lesz teljes a csoportbeosztás. Ez azt jelenti, hogy a Debrecen és az Ikast biztosan nem kerülhet egy csoportba.

A csoportkört körmérkőzéses formában játsszák, a 14 forduló után csoportonként az első két helyezett közvetlenül a negyeddöntőbe jut, míg a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik helyen végzett csapat a rájátszásban folytatja.

 A két-két legalacsonyabb pontszámmal álló klub a csoportfázis végén kiesik. Végleges menetrendet a sorsolás napján még nem tesz közzé az EHF, mert az további egyeztetéseket igényel többek között a csapatok visszajelzései, a sportcsarnokok foglaltsága, illetve a televíziós közvetítések alapján. A csoportmérkőzések pontos menetrendjét a sorsolás után néhány nappal hirdeti ki az Európai Kézilabda Szövetség. 

HBN

Női kézilabda Bajnokok Ligája 2023/24
A csoportkör sorsolása:
1. kalap
Vipers Kristiansand (norvég)
Győri Audi ETO KC
Metz Handball (francia)
Team Esbjerg (dán)
CSM Bucuresti (román)
2. kalap
FTC-Rail Cargo Hungaria
Brest Bretagne Handball (francia)
Odense Handbold (dán)
CS Rapid Bucuresti (román)
3. kalap
Krim Mercator Ljubljana (szlovén)
WHC Buducnost (montenegrói)
SG BBM Bietigheim (német)
IK Sävehof (svéd)
MKS Zaglebie Lubin (lengyel)
4. kalap
Ikast Handbold (dán)
DVSC Schaeffler

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában