Kerékpár

2023.05.10. 15:29

Sikeres szlovák és cseh futamokon vannak túl a DSI bringásai

A debreceni kerékpárosok több nemzetközi versenyen is szerepeltek az elmúlt időszakban.

Az U17-es magyar válogatott | Forrás: DKSI

Április utolsó hétvégéjén, szombaton a Dudincén rendezett Szlovák Kupa kritérium futamán 8 versenyzővel vett részt a csapat. Száraz, kellemes tavaszi időben igazán gyors futamokban versenyeztek a fiatalok – számolt be a DKSI. Az abszolút női dobogó 3. fokára sikerült az U19-es női kategóriában szereplő Tóth Rékának  fellépnie, Klokocs Kata kategóriájában 19. helyen végzett, Klokocs Klára 26. lett, U17-ben Tóth-Mogyorósi Zora 10. A fiúknál U17-ben Soós Olivér 18., Böszörményi László 39., Virág Marcell 51., Peterman László pedig U19-ben lett a 25.

Másnap a Szlovák Kupa krupinai állomása következett, ahol mezőnyversenyen indultak a srácok. Napos, de szeles időben a versenyzők “harcban álltak” a jobb helyezésekért. A küzdelmes viadalon sok meredek emelkedőt kellett megmászni. Az erőfeszítések ellenére ezúttal dobogós helyezést nem sikerült elérni. A legjobb helyezés egy 6. hely volt, melyet Klokocs Kata (WU15) szállított. Ugyanitt Klokocs Klára 32., az ifi lányoknál pedig Tóth Réka 7 lett. WU17-ben Tóth-Mogyorósi Zora pedig 15. Az U17-es fiúknál Soós Olivér 20., Böszörményi László 43. és Virág Marcell 54. helyen végzett. Az U19-es mezőnyben 130 km volt a penzum, itt a mezőny jó része nem fejezte be a versenyt, sokan pedig limitidőn kívül érkeztek. Peterman László befejezte a futamot, azonban időn kívül.

A szlovákiai túra harmadik napján, május elsején kritériumverseny következett Garamszentkereszten. Egy igen gyors, valamennyi szintet tartalmazó pálya, illetve hosszú és széles célegyenes várta versenyzőinket. Klokocs Kata az U15-ös lány kategóriában egy 7. hellyel ajándékozta meg az egyesületet, ugyanitt Klokocs Klára 21. lett. Az U17-eseknél Tóth-Mogyorósi Zora értékes 8. helyet ért el. Az erős mezőnyben Soós Olivér 3 pontot szerezve a 2008-as születésűek között ötödikként, U17-es kategóriájában pedig 11-ként végzett, Böszörményi László 2 15., Virág Marcell pedig 38. lett. Az U19-es lányoknál Tóth Réka erős versenyzést bemutatva 22 pontig jutott, mely az abszolút női dobogó 2. helyét jelentette számára. Az U19-es fiúk között Peterman László a 15. pozícióba küzdötte fel magát.

A múlt hét végén volt a TJ Cykloklub Jevicko szervezésében a 47. Course de la Paix U17, az 5 szakaszból álló rangos nemzetközi kerékpárverseny, melyen a magyar válogatott is szerepelt. A DSI-ből Soós Olivér és Böszörményi László vett részt, rajtuk kívül Dorogi Alex Martin, Péter-Lichtenberger Ábris, Erdős Dániel és Tóth Márk Martin alkották a csapatot. 30 együttesből 171 versenyző indult a 3 napos viadalon. A fiúk tisztességgel helyt álltak, összetettben a 93. illetve a 137. helyen zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában