Kézilabda

2023.04.18. 09:44

Szilágyi Zoltán szerint minden adott volt a minőségi munkához

A juniorválogatott szövetségi edzője elmondta, a már meglévő erősségeiket próbálják tovább fejleszteni.

Szilágyi Zoltán, a juniorválogatott szövetségi edzője

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

A júliusi U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar leányválogatott szövetségi edzője, Szilágyi Zoltán nyilatkozott az utanpotlassport.hu-nak a csapat spanyolországi túrájáról, a játékosok teljesítményéről és a közelgő kontinensviadalról.

Előbb Győrbe, edzőtáborba vonultak a korosztályos leány kézilabda-válogatottak, a juniorokra pedig Spanyolországban két felkészülési mérkőzést is játszottak a házigazdákkal. A július 6-án Romániában kezdődő U19-es Európa-bajnokságra készülő kézisek előbb 34–23-as győzelmet arattak, majd egy nappal később 24–24-re végeztek a házigazdák ellen. 

Nem az eredmény a fontos

– Nem először edzőtáboroztunk ebben az évben, a munka viszont már a korosztályos Európa-bajnokság jegyében telt. A korábbiakhoz képest tovább szűkítettük a keretünket a találkozó előtt, ám végül sérülés és betegség miatt nem lehetett teljes a létszámunk, tizenhatan utaztunk el Spanyolországba. Az előtte lévő napokat Győrben töltöttük, ahol minden adott volt, hogy minőségi munkát végezzünk. A válogatott hét során tovább körvonalazódott, hogy mit játszunk majd az Eb-n, a védekezés és a támadás tekintetében is. 

Megvannak azok az elemek, amik a legnagyobb erősségünknek számítanak, ezeket próbáltuk erősíteni a héten. A spanyolok elleni meccsek felemásra sikerültek: az első összecsapáson elöl és hátul is jól működött a gépezet, míg a visszavágón dekoncentráltság jellemezte a játékunkat, ami rögtön a kezdés során megmutatkozott. Az pozitívum, hogy a végjáték sikeres volt, ennek köszönhető a döntetlen.

Nem az eredmény a fontos a felkészülési mérkőzéseken, ám mindig a győzelemre törekszünk, emellett a számszerű végkifejlet általában jól tükrözi a meccs képét – olvasható az utanpotlassport.hu-nak Szilágyi Zoltán, a juniorválogatott szövetségi edzője.

A szakember szerint már érződik a lányokon, hogy közeleg az Eb kezdetének időpontja; a magyar csapat a norvégokkal, a franciákkal és a szerbekkel került egy négyesbe. – Természetesen egyre többször jön szóba az Európa-bajnokság, a sorsolás óta pedig a csoportellenfeleinkről is beszéltünk már, illetve arról az ágról, amire kerültünk – ott motoszkál a fejekben a kontinensviadal. 

Ettől függetlenül még elsősorban a klubjukra koncentrálnak a játékosok, hiszen mindenkire komoly feladatok várnak az évad utolsó részében. Válogatott összetartás már csak közvetlenül az Eb előtt lesz, három hetet készülünk majd együtt a július eleji kezdést megelőzően

– fogalmazott Szilágyi, aki a DVSC Schaeffler vezetőedzője is.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában