Kézilabda Magyar Kupa

2023.04.22. 16:45

Nem sokon múlott, a bronzért folytathatja a DVSC

Egyetlen góllal maradt alul a csodásan játszó Loki a Győrrel szemben az MK-elődöntőben.

Füzi-Tóvizi Petráék nagyot küzdöttek

Forrás: N.S./Á. K.

Rögtön egy kis malőrrel indult szombaton délután a Török Bódog Magyar Kupa négyes döntője Tatabányán. Az első elődöntőt a Győri Audi ETO és a DVSC Schaeffler játszotta, azonban nem indult el a Multifunkcionális Csarnok órája, így pár percig csak várták a kezdősípszót a játékosok. Szerencsére rövid időn belül sikerült megoldani a problémát, és útjára indult a labda. 

Egy sajnálatos sérülés után azonnal a meccs elején kiesett a Lokiból Mariana Costa: a menteni igyekvő Catherine Gabriel jött ki a kapujából, és ütközött össze a védekezni visszarohanó brazil jobbszélsővel. A Mari becenévre hallgató kézist ölben kellett levinni a pályáról, és később sem javult a helyzet, hordágyon tolták el a pálya széléről. Jobbulást neki!

Elég sok pontatlanság csúszott be a győriek játékába, ellenben a Debrecen határozottan és gólratörően kézizett, illetve Gabriel is állta a sarat hátul, így a 9. percben már 5–1-re mentek Szilágyi Zoltán tanítványai. A piros-fehérek mestere egyébként nagyon bizakodó volt a meccs előtt, az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, reméli, egy szoros meccset tudnak játszani, és amennyiben nem lép meg az ETO, a végjátékban bármi megtörténhet.

Kapaszkodtak a zöld-fehérek, a 14. minutumra sikerült is utolérniük a Lokit, sőt, a vezetést is átvették, 8–7. Időt kért Szilágyi Zoltán, jött is a figura, Bordás Réka fejezte be eredményesen a támadást. Ugyan Sandra Toft teljesítménye is feljavult a győri kapuban, azonban Gabriel is hozta a bravúrokat, tartotta a lépést a DVSC

Közben kiderült, Costát korházba szállították, agyrázkódása lehet, és valószínűleg járomcsonttörést is szenvedett.

Tatabánya 20230422
Női kézilabda MK Győri Audi-DVSC
Összeütközött a két lokista, sajnos nem lett jó vége
Forrás: NS/Á. K.

A félidő derekán mindkét oldalon megkezdték egyre jobban rotálni a játékosokat, olyanok is szerephez jutottak, akik addig nem. A hangulatra nem lehetett panasz, ugyan nem volt telt ház, de érthetően sokan voltak kíváncsiak az ütközetre. Három gólnál jobban nem hagyta leszakítani magát a Loki, öt perccel a szünet előtt Ambros Martín is magához hívta övéit. 

A debreceniek nagyon taktikusan kéziztek, ha nem tudtak gyorsan lezárni egy támadást, inkább lelassították a játékot, nem kapkodtak, tisztában voltak vele, a Győr ellen nem lehet csak úgy elszórni a labdákat. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy iksznél fejeződjön be az első etap, ám ahelyett, hogy a Loki egalizált volna, Faluvégi Dorottya révén az ellenfél talált be újra, 16–14-re ment az ETO a derbi felénél.

Megérdemelték volna a győzelmet

Kissé visszavettek a tempóból a felek, és állandósulni látszott az egy-két gólos győri fór. A nézők nagy része jobbára csak csendesen szemlélte az eseményeket, javarészt az ETO-tábor hangja töltötte be a tatabányai csarnokot. A 46. minutumban először hízott négygólosra a Győr előnye, Szilágyi Zoltán fel is mutatta a kezében szorongatott T betűt. Ryu Eun Hee lépett oda csúnyán a szélről betörő Petrus Mirtillnek, két percre le is küldték. Büntetőhöz is jutott a Loki, Töpfner Alexandra kihagyta a hetest, aztán gyorsan korrigált, 24–21. 

Kevesebb, mint nyolc perc volt hátra, és még mindig ott lebegett az esély a DVSC előtt, egy nagy hajrával megcsíphetőnek látszott a Győr, mely 26ľ24-re ment ekkor. A hajdú-bihariak mestere, és Ambros Martín is újra taktikai megbeszélésre invitálta meg „lányait”. Az ifjú Csernyánszki Liliána törte meg a gólcsendet, egyre feljött a DVSC, 26–25.

A hajrában is nagy erőbedobásra késztette az esélyesebbnek számító Győrt a végig fantasztikusan kéziző Loki, végül 27–26-os sikerével az ETO jutott be a Magyar kupa fináléjában. Kár érte, megérdemelték volna a győzelmet, és ezzel a döntőbe kerülést a piros-fehérek.

A Debrecen vasárnap 13.45-től az MTK-Budapest–FTC-Rail Cargo Hungária elődöntő vesztesével mérkőzik meg a bronzéremért (M4 Sport).

A tények

Török Bódog Magyar Kupa négyes döntő, Tatabánya
Elődöntő
Győri Audi ETO KC–DVSC-Schaeffler 27–26 (16–14)

Tatabánya Multifunkciós Aréna, 2200 néző. V: Andorka, Hucker
Győr: SANDRA TOFT – GYŐRI-LUKÁCS V. 5, Gros 5 (1), S. OFTEDAL 3, Broch 1, Nze Minko 3, Schatzl Nadine. Csere: Haugsted 1, BLOHM 8 (1), Rju Un Hi, Fodor Cs, Faluvégi D. 1, Brattset. Edző: Ambros Martín
DVSC: GABRIEL – Costa, Kácsor 5, BORDÁS 3, PLANÉTA 6, VÁMOS P. 4, Vámos M. Csere: Giegerich (kapus), Töpfner 4 (2), Szabó N. 1 (1), Hámori 1, Petrus 1, Füzi-Tóvizi, Csernyánszki 1. Edző: Szilágyi Zoltán
Az eredmény alakulása: 9. p.: 1–5. 14. p.: 8–7. 18. p.: 11–10. 22. p.: 13–12. 35. p.: 17–16. 42. p.: 21–20. 48. p.: 25–21. 57. p.: 26–25
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3
Mesterszemmel
Ambros Martín: A Debrecen nagyon kemény támadásban és védekezésben is, és most nem tudtunk ellene úgy teljesíteni, ahogy akartunk. A meccs elején előnyt szerzett, míg mi tiszta gólhelyzeteket hibáztunk el, ez pedig erőt adott neki. A második félidőben mintha nyomás lett volna rajtunk, nem jó százalékban lőttünk, de összességében ez is elég volt a győzelemhez. Nem vagyok elégedett magammal, ahogy a csapatot forgattam, volt, aki többet játszott, mint kellett volna. Mindenkire szükségünk lesz a döntőben.
Szilágyi Zoltán: Mindkét csapat a másik hibáiból élt, és a rutintalanságunk bizonyult döntőnek. Bosszús vagyok, mert mindkét félidő végén megvolt a lehetőségünk, de a butaságaink miatt nem tudtunk élni velük, a végjátékban a megbeszélt dolgok ellenére hibáztunk. Úgy látszik, még mindig nem állunk készen, hiányzik az a kis lépés, hogy ilyen ellenfél ellen ilyen kiélezett szituációt a magunk javára tudjunk fordítani, és bravúrt érjünk el. De azt látom, hogy egyre közelebb kerülünk a győriekhez.

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában