Labdarúgás

2023.04.07. 18:33

Hazai győzelemmel ünnepelné a húsvétot a DEAC

A DEAC labdarúgói vasárnap délután a Putnok ellen szállnak harcba a három pontért Debrecenben.

Sándor Tamás, a DEAC vezetőedzője elsorolta, milyen problémákkal küzdenek

Forrás: Napló-archív

Idegenbeli vereség után lép pályára húsvétvasárnap az NB III. Keleti csoportjában a Debreceni Egyetem együttese – a fekete-fehérek a Körösladánytól kaptak ki a múlt héten 1-0-ra –, 16 órától a Putnok ellen lesz lehetőségük visszatalálni a győzelem útjára Ratkuéknak. Bár a megújult lelátót hétfőn átadták a Dóczy utcai Sportcampuson, az MLSZ még nem hitelesítette a komplexumot, ezért a szurkolók vasárnap még nem foglalhatnak helyet a kicsinosított ülőhelyeken – írja a deac.hu.

– Elemeztük az előző idegenbeli mérkőzéseinket – mondta a klubhonlapnak Sándor Tamás vezetőedző. – Ahogyan a körösladányi meccsünk után is nyilatkoztam: ismét uraltuk végig a kilencven percet, volt pár lehetőségünk, amelyekből gólt szerezhettünk volna. Domináltunk a találkozó során, ám elkövettünk egy nagyobb egyéni hibát, amit az ellenfél kihasznált. Az a rossz ezekben az így elveszített összecsapásokban, hogy egy kapura lövésükkel le tudnak győzni minket. Tudjuk, hogy mi a problémánk, idegenben támadásban sokszor eléggé súlytalanok vagyunk, ha pedig helyzetünk adódik, ritkán tudjuk az értékesíteni. A súlytalan kifejezést most szó szerint is értem, mert nincsenek testes támadóink, akik meg tudják tartani a labdát, és nem hagyják magukat elnyomni az ellenfél kapujának előterében. Idegenben a játékvezetők is többet elnéznek a keménykötésű védőknek, Körösladányban például Al-Sherajit egyértelműen faultolták az ötös környékén, mégis ő kapott sárga lapot. Holott köze nem volt a műeséshez Raufnak… Nyilván ez nem ment fel bennünket az alól, hogy az otthonunktól távol verhető csapatok ellen sem tudunk nyerni. A másik nagy problémánk, hogy ha hátrányba kerülünk, nem nagyon tudunk fordítani – sorolta a tréner.

A hétvégi bajnokiról így vélekedik Sándor „Tobe”: – Az említett problémákkal küszködünk, valójában a csapatjáték egyben van, többnyire mi vagyunk a meghatározó gárda a gyepen, és a hazai meccseken sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek. Vasárnap erős csapat jön a cívisvárosba, nem véletlenül állt a második helyen. Kreatív játékosok alkotják a Putnok FC keretét, amelyet meg is erősítettek a télen. Azonban bízom benne, hogy a hazai pályán már többször is elővezetett lendületes játékunkat tudjuk hozni. Változtatni fogunk szerkezetileg, és nyilván a játékosok is cserélődni fognak az előző találkozóhoz képest. Igyekszünk egy általunk kigondolt, masszívabb csapatot kiküldeni a pályára. A putnokiak nagyon agresszívek, a durvaság határát is súrolják olykor. Tavaly úgy vesztettünk náluk 1-0-ra, hogy végig mi irányítottuk a mérkőzést, de egyéni hibából gólt kaptunk. Újabban ezekből elég sok pontot elhullajtottunk, és azt is meg kell említenem, hogy a tavalyihoz viszonyítva a bajnokság jelen szakaszában 30 góllal kevesebbet szereztünk ebben az idényben – vont mérleget Sándor Tamás.

A DEAC vasárnaptól vasárnapig bezárólag három NB III.-as bajnokit játszik majd, a Putnok elleni hirig után szerdán jön az első helyezett BVSC-Zugló, majd a jövő hét utolsó napján a Hajdúszoboszló.

– Bár gondolkodunk előre is, azért most a Putnok vendégjátéka van fókuszban nálunk. A következő héten muszáj lesz forgatnunk a csapat összeállítását, már csak azért is, mert nemrég sok volt a sérült a keretben, és az egészségeseknek szinte végig kellett játszaniuk a meccseket. Jó együttesek ellen fogunk szerepelni, igyekszünk minél több és minél hasznosabb futballistáknak lehetőséget adni. Tehát meccsről meccsre lesznek személyi változások a csapat összeállítását tekintve, de egyelőre most a putnokiak elleni kilencven perc foglalkoztat minket.

NB III., Keleti csoport, 30. forduló
DEAC–Putnok FC
2023. 04. 09. (vasárnap), 16 óra, Dóczy utcai Sportcampus

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában