Kézilabda

2023.04.07. 20:00

A magyar válogatott a favorit, de figyelni kell

Kudor Kitti úgy látta, Vámos Petráék megfelelő mentális állapotban csatlakoztak a nemzeti csapathoz.

Alul Bordás Réka, mögötte Vámos Petra

Forrás: NS-archív

Izland ellen kell kivívnia a dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokságra kijutást a magyar női kézilabda-válogatottnak. A feladat egyáltalán nem lehetetlen, de csak teljes koncentrációval sikerülhet. 

A nemzeti csapatba ezúttal négy DVSC Schaeffler-játékos – Bordás Réka, Füzi-Tóvizi Petra, Töpfner Alexandra és Vámos Petra – kapott meghívót.

A lányok Érden készültek a párharcra, amelynek első felvonása szombaton 18 órától (tv: M4 Sport+) kezdődik Hafnarfjördurban, míg a visszavágót jövő hét szerdán 18.15-től (tv: M4 Sport) rendezik Érden. A felkészülés előtti napokban kissé módosult a névsor, ugyanis Faluvégi Dorottya és Szöllősi-Zácsik Szandra betegség miatt kénytelen kihagyni a selejtezőt, helyettük Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány Juhász Grétát és Pál Tamarát hívta be a keretbe. 

Portálunk Kudor Kittit, a Loki másodedzőjét kérdezte az esélyekről. –Nem egy topcsapat lesz az ellenfelünk – szögezte le. – Az izlandiak a masszív védekezésen és lerohanáson alapuló skandináv stílust képviselik. Az esélyek egyértelműen mellettünk szólnak, de csakis maximális koncentrációval szabad pályára lépni, különben nem várt meglepetés érheti az együttest. A mi játékosaink jó érzéssel mehettek a válogatotthoz, hiszen az elmúlt héten bejutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, és Vácról is fontos két pontot hoztunk el. Úgy gondolom, mind a négy lány megfelelő mentális állapotban csatlakozott Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapatához – mondta el.

A magyar válogatott eddig hatszor találkozott Izlanddal, és minden összecsapást megnyert. 

A vb-mezőnynek már tagja a házigazda Dánia, Svédország és Norvégia, valamint az Európa-bajnokságról kijutott Franciaország, Montenegró és Hollandia. A november 30. és december 17. között megrendezendő torna mérkőzéseit Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban játszák majd. A világbajnok kijut a 2024-es párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak majd.

a-magyar-valogatott-a-favorit-de-figyelni-kell-kezilabda-haon-sport-hajdu-bihar-magyarorszag-izland
Kudor Kitti
Forrás: Czinege Melinda

Két meccs a spanyolokkal

Kudor Kitti és Szilágyi Zoltán ezen a héten Győrben edzőtáborozott a junior válogatottal, amely pénteken és szombaton két barátságos meccset játszik Santanderben a spanyol korosztályos csapattal. – A versenyidőszakban ez az utolsó összetartásunk, legközelebb már csak júniusban találkozunk a fiatalokkal, amikor megkezdjük a háromhetes felkészülésünket az Európa-bajnokságra – ismertette a szakember, aki érdeklődésünkre elmondta, a DVSC-ből jelenleg Csernyánszki Liliána és Makó Zoé készül velük, Panyi Annát egy kisebb könyöksérülés tartja távol a csapattól. 

MSZ

A magyar női kézilabda-válogatott kerete:
Kapusok: Bíró Blanka (FTC), Janurik Kinga (FTC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győr), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC), Papp Nikolett (Siófok)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok), Kukely Anna (FTC), Vámos Petra (DVSC Schaeffler), Pál Tamara (MTK) 
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár)
Balátlövők: Kuczora Csenge (Vác), Juhász Gréta (Kisvárda)
Balszélsők: Korsós Dorina (CS Rapid Bucuresti), Márton Gréta (FTC), Schatzl Nadine (Győr)

A DVSC-vel kapcsolatos további hírekért kövesse megújult Facebook-oldalunkat!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában