Futsal

2023.03.19. 21:46

Spanyolország Európa-bajnok!

Magabiztosan győzték le Ukrajnát a vasárnap esti fináléban.

Forrás: Czinege Melinda

Vasárnap este a döntőhöz érkezett a női futsal Európa-bajnokág Final Fourja Debrecenben. A Főnix Arénában Ukrajna és Spanyolország legjobbjai mérték össze tudásukat a fináléban este 8 órakor. 

A találkozó elején aktívabban kezdtek a spanyolok, s a 11. másodpercben büntetőt ítélt a játékvezető javukra, kisebb videózás után helybenhagyták az ítéletet, Peque pedig nem kegyelmezett (0–1). A kezdeti szorításból sikerült kijönnie Ukrajnának, olykor-olykor a kapura is igen veszélyesek voltak a sárga mezesek, sőt az első játékrész feléhez közeledve egyes periódusokban fölényben is játszottak. Ennek ellenére Irine Samper bizonyította klasszisát, hatalmas szóló után duplázta meg az előnyt a 11. percben (0–2). A 13. minutumra össze is szedték az ötödik faultjukat a spanyolok, ebben mindenképpen bízhattak az ukránok. A félidő vége előtt egy perccel azonban minden bizonnyal eldőltek a lényegi kérdések, hiszen Ale de Paz háromra növelte a különbséget (0–3).  

A fordulást követően azonban végleg minden eldőlt: újabb gólt szereztek a spanyolok, gyakorlatilag már a nyakukban érezhették az aranyérmet (0–4). Keleti szomszédjaink szurkolói egy pillanatra sem csillapodtak, folyamatosan bíztatták kedvenceiket. Az utolsó 10 percre fordulva érezhetően a hispánok is visszább vettek a tempóból, elvétve akadtak csak helyzetek. Talán a sárga mezesek is beletörődtek az ezüstérembe, de próbálkoztak becsülettel, hiszen kapus helyett mezőnyjátékossal támadtak a becsületgólért a végén, amelynek meg is lett az eredménye: Shulha góljával szépített Ukrajna (1–4). A végjátékban is így álltak fel az ukránok, egy labdavesztés következtében Dany gurított az üres kapuba (1–5).  A maradék időben már nem született több találat, így Spanyolország 5–1-re legyőzi Ukrajnát, s ezzel megnyerte az Európa-bajnokságot. 

Orosz Krisztofer

A tények 

Ukrajna-Spanyolország 1–5 (0–3) 

Ukrajna: Kyslova – Shulha, Hrystenko, Dubytska, Forsiuk Cserék: Mytrofanska, Terekh, Drozd, Tytova, Kyrylchuk, Volovenko, Skybina, Babenko, Diatel

Szövetségi kapitány: Oleg Shaytanov

Spanyolország: Silva – Mayte, Dany, Irine Samper, Peque Cserék: Marta, Noelia, Melli, Laura Córdoba, Luci, Ale de Paz, Antia, María Sanz, Irine Córdoba

Szövetségi kapitány: Claudia Pons

Vezette: Mislav Dzeko

Gól: Peque 0–1 (1. perc), Irine Samper 0–2 (11. perc), Ale de Paz 0–3 (19.), Babenko (öngól) 0–4 (21. perc), Shulha 1–4 (36. perc), Dany 1–5 (36. perc) 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában