Atlétika

2023.03.17. 18:07

A dobogót célozza meg Arany Attila

A DSI Debrecen kiválósága Montenegróban áll rajthoz szombat délelőtt.

Forrás: Arany Attila-archív

 Komoly tervekkel vág neki a 2023-as szezonnak Arany Attila, a DSI Debrecen hosszútávfutója. A kiváló sportoló 2021-ben megfutotta a szintidőt az Egyetemi Világjátékokra (régin nevén Universiade) félmaratonon, így nagy reményekkel várta a tavalyi esztendőt, ám tulajdonképp egész tavasztól nyárig sérült volt, emiatt szeptembertől egy 6-7 hetes gyorstalpaló edzésblokkot végeztek el az edzőjével, hogy legalább az év vége felé rajthoz állhasson. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen november végén 4. lett a Podgorica nemzetközi félmaratonon.
– Mivel az Egyetemi Világjátékokat erre az évre halasztották, és már megvolt rá a szintidőm, emiatt nem siettettük el a visszatérést, mert nem szerettük volna, hogy rásérüljek. A Podgorica nemzetközi félmaraton a montenegrói országos bajnokság része volt, emiatt komoly nemzetközi mezőny gyűlt össze a szomszédos országokból. 

A zaklatott évem miatt a tisztes helytállás volt a célom, a 4. hely szerintem közel a maximum, amit ki tudtunk ebből hozni.

Nagy csatában voltam a 2-3. helyért a hajrában, végül 2 másodpercen belül értünk be, de lecsúsztam a dobogóról – elevenítette fel.

a-dobogot-celozza-meg-arany-attila-atletika-dsi- debrecen-haon-sport-hajdu-bihar
Forrás: Arany Attila-archív

Löketet adott

A sportoló nem titkolta, nagyon örült az eredménynek, hiszen közel sem volt kiemelkedő formában, és így vette fel a versenyt például a szerb országos bajnokkal is. – Ez löketet adott, így pihenés nélkül, az idei célokra összpontosítva megkezdtük a szakszerű felkészülést az új szezonra. Szeretném megdönteni az egyéni csúcsomat, azaz 1 óra 9 percen belül akarok futni, akár már a szombati, Bosznia nemzetközi félmaratonon. Az előzetes időeredmények alapján, és ha nem jönnek afrikai futók, akár benne lehet a dobogó is – nyilatkozta Arany Attila, aki elmondta, szombat reggelre eső- és szélmentes 12-13 fokos időjárást mondanak, ami számára ideális. 

MSZ
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában