Röplabda

2023.02.28. 17:45

Kíváncsian várja az összetartást a DEAC röpise

A játékos hangsúlyozta, a válogatott meghívóhoz kellett a csapat remeklése is.

Bán Viktor

Forrás: Czinege Melinda

Ahogy arról már portálunkon beszámoltunk, örömhírt kapott Bán Viktor, a DEAC extraligás férfi röplabdacsapatának liberója: a játékos meghívták az Európa-ligára készülő magyar férfi röplabda-válogatott bő keretébe.

A meghívott játékosok a következő két hónapban speciális erőnléti felméréseken vesznek részt, s a keret először május 15-én találkozik. A csapat idén az Európa-liga Ezüst-divíziójában szerepel, Ausztriával és Grúziával egy csoportban, május 27. és június 18. között. A négyes döntőt Ausztriában rendezik majd június 2-án.

– Nagyon örülök az újabb meghívónak, egy kisebb szünet után vagyok újra tagja a keretnek – válaszolta a Haon megkeresésére Bán Viktor.  – Korábban már vettem részt egy felmérésen, de az rehabilitációs volt, futni és ugrálni kellett. 

Történt egyfajta fiatalítás, kíváncsi vagyok, hogy milyenek lesznek az edzések, de úgy gondolom, ez egy jó út lehet.

Remélem, be tudunk jutni a négy közé a válogatottal, szerintem ez kötelező feladat számunkra. Nem feltétlenül az a cél, hogy minden meccset megnyerjünk, hanem próbáljunk meg összeállni, és a helyes irányba menni – fogalmazott.

A játékos hangsúlyozta, a válogatott meghívóhoz kellett a csapat remeklése is, hiszen a DEAC várakozáson felül teljesít eddig a bajnokságban.

– William sérülése nem érintett jól minket, hiszen az egyik kulcsemberünkről van szó, de átszervezéssel tudtuk pótolni. A legjobb négyben mindenképpen helyünk van, a rájátszásban meg majd látjuk mi történik. 

William kiválásával megváltozott a játékunk, most már Gustavóra épül leginkább, de ez nem feltétlen rossz dolog.

Bejöttek a számításaim a klubnál, gyorsan ment a beilleszkedés, a társaimat is megkedveltem, remek a csapatszellem, jó helyen vagyok. Majd meglátjuk, mi lesz a későbbiekben, de egyelőre a bajnokságra koncentrálunk, remélem, a hétvégén nyerni tudunk Fehérváron – nyilatkozta Bán Viktor.

A DEAC a székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn vendége lesz az Extraliga középszakaszának utolsó fordulójában, az összecsapást szombaton 19 órától rendezik. 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában