Bocskai-emlékverseny

2023.02.10. 15:12

Bernáth Attilának nem jött össze a finálé

A DVSC öklözője szoros meccsen kapott ki német ellenfelétől, Virbán Gábor viszont ott lesz a döntőben.

Bernáth Attila (jobbra) alulmaradt Ibrahim Salah ellen | Forrás: Czinege Melinda

A 67. Bocskai-emlékverseny negyedik napján, egyre fokozódtak az izgalmak, hiszen a férfi mezőny tagjai már a döntőbe jutásért küzdöttek a két ringben. Sajnos a magyar versenyzők megfogyatkoztak a csütörtöki napon, így pénteken már csak három honi versenyzőnek szurkolhatott volna a kilátogató közönség. Azonban Akylov Pylyp 75 kg-ban nem tudott kiállni az ukrán Ivan Papakin ellen, egy korábbi meccsén összeszedett fejsérülés miatt. Virbán Gábor 54 kg-ban a kazah Daulev Moldashevvel csapott össze, a leginkább azonban a DVSC Boxing versenyzőjéért, Bernáth Attiláért szorított a publikum, aki az 51 kg-os súlycsoportban a német Ibrahim Salah ellen küzdhetett a szombati fináléba jutásért.

A debreceni öklöző a mérkőzése előtt már végignézhette az üzbég Ziyovuddin Alijonov és a kazah Damir Abdikadir csatáját, amelyikből előbbi jött ki győztesen. Így Bernáth Attila már abban a tudatban léphetett a ringbe Salah ellen, hogy az 51 kg-os súlycsoport egyik döntőse már megvolt. Attil bemutatását hatalmas ováció kísérte az Oláh Gábor utcai csarnokban. A DVSC boxolója nagy iramban indította a küzdelmet, ami valamelyest meg is lepte ellenfelét. A német versenyző hiába volt magasabb mint Bernáth, utóbbi sokkal energikusabban és ruganyosabban mozgott. Az ütközet végéhez közeledve azonban a magyar fiú fáradni látszott és Salah többször is betalált. A ránézésre erősen ikszesnek tűnő összecsapást végül a német sportoló nyerte, így Bernáth Attila sajnos nem tudta megvédeni a címét.

Az összecsapást követően a DVSC versenyzője a HAON-nak értékelte a mérkőzést. – Az elején jól ment az iskolázás, fel voltam pörögve, de nem éreztem, hogy meg tudnám csinálni azokat a dolgokat, amit az ukrán és az argentin vetélytársakkal szemben. A második menetben elkezdtem fáradni, ez a sorozat terhelés sokat kivett belőlem, nem vagyok hozzászokva – fogalmazott. 

Bernáth Attilának a Bocskai volt az első nagyobb állomása a szezonban, ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a kvalifikációs versenyre szeretne 100 százalékos állapotba kerülni. 

Nem sokkal később ismét magyar versenyző lépett a ringbe, Virbán Gábornak Daulet Moldashevet kellett legyőznie a fináléért. A Honvéd sportolója jól mozgott a ringben, több tiszta találatot is bevitt ellenfelének. A pontozó bírók is így látták, úgyhogy Virbán bejutott a szombati döntőbe, és az ukrán Pavlo Kovalenko ellen megy majd az aranyért. 

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában