Ökölvívás

2023.01.23. 15:29

Jól kezdték az évet a hajdúsági bokszolók

A vármegyei versenyzők közül mindenki dobogóra állhatott.

Forrás: DVSC Boxing

A magyar női ökölvívó-válogatott a Nations Cup elnevezésű, nagy nemzetközi tornával nyitotta az új esztendőt. A szerbiai Zomborban immár tizenkettedik alkalommal megrendezett esemény hagyományosan az év első felnőtt ökölvívó megmérettetése. Ebben az esztendőben is erős csapatok vettek részt rajta, de az indulói létszám ezúttal egy kicsit kisebb volt, mint tavaly. 

A magyar válogatott így is erős ellenfelekkel szemben készülhetett a versenyen, amelyen végül öten is aranyérmet szereztek, köztük a DVSC Boxing-os Komjáthi Nóra, aki az ifjúsági kategória 75 kg-os kategóriájában nem talált legyőzőre. A debreceniek másik indulója, Hajdú Annamária is dicséretet érdemelt, hiszen súlycsoportjában bronzérmet szerzett.

Hajdú Annamária (balról) és Komjáthi Nóra
Forrás: DVSC Boxing

Salánki László tanítványai közül ketten voltak ott Zomborban, ők is kiválóan szerepeltek. A sokszoros magyar bajnok Nagy Tímea ezúttal a felnőttek 75 kg-os mezőnyében mérette meg magát, és a fináléban döntő fölénnyel diadalmaskodott bosnyák ellenfelével szemben. Szintúgy aranyérmes lett Turbucz Klaudia, aki szlovák riválisával szemben bizonyította, hogy a 70 kg-os súlycsoport is fekszik neki.

Nagy Tímea (balról) és Turbucz Klaudia
Forrás: Salánki László-archív

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában