Vívás

2022.12.03. 11:25

Két Eb-éremmel gazdagodott a debreceni parasportoló

Mező Boglárka egyéniben bronznak, csapatban ezüstnek örülhetett.

Az ezsüstérmes női párbajtőrcsapat (Veres Amarilla, Mező Boglárka és Krajnyák Zsuzsanna)

Forrás: hunfencing.hu

Alig több mint egy héttel az egri világkupa után újabb fontos állomásához érkezett a kerekesszékes vívás aktuális szezonja. Keddtől vasárnapig ugyanis Varsóban zajlik az Európa-bajnokság, amely része a paralimpiai kvalifikációs sorozatnak. Nagy József szövetségi kapitány a hunfencing.hu portálnak elmondta, hogy a mostani és a jövő évi Eb egyaránt része a kvalifikációnak, és mindenkinek a jobbik eredménye alapján fogják kiszámolni a rangsort.

Bronzérmesek és mestereik
Forrás: hunfencing.hu

A nyitónap alapján három magyar ennél sokkal jobban nem javíthatja majd az eredményét, ugyanis női kardozóink bronzéremmel zárták az Európa-bajnokságot. Hajmási Éva és Veres Amarilla kard A, a debreceni Mező Boglárka pedig kard B kategóriában lett harmadik.

Eredmények

Kerekesszékes Európa-bajnokság, Varsó

Férfi párbajtőr egyéni, A kategória, 29 induló

Végeredmény: 1. Piers Gilliver (brit), 2. Emanuele Lambertini (olasz), 3. Maurice Schmidt (német) és Dariusz Pender (lengyel), …28. Göttlinger Dániel.

Férfi párbajtőr egyéni, B kategória, 19 induló

Végeredmény: 1. Dimitri Coutya (brit), 2. Yohan Peter (francia), 3. Michal Dabrowski (lengyel) és Michele Massa (olasz), …9. Tarjányi István, …14. Gergely István.

Női kard egyéni, A kategória, 19 induló

Végeredmény: 1. Kinga Drodz (lengyel), 2. Nino Tibilasvili (grúz), 3. Hajmási Éva (edző: Navarrete József) és Veres Amarilla (edző: Nemcsik Zsolt), …15. Nádasdy Anna.

Női kard egyéni, B kategória, 18 induló

Végeredmény: 1. Olena Fedota-Iszajeva (ukrán), 2. Rossana Pasquino (olasz), 3. Mező Boglárka (edző: Navarrete József) és Nadia Doloh (ukrán). 

A kontinenstorna szombati versenynapján a magyar hölgyek csapatban is pástra léptek. A Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka, Veres Amarilla összeállítású női párbajtőrcsapat két szoros és izgalmas méskőzés után az elkelő második helyen végzett. A mieink először az elődöntőben 45:41-re legyőzték Ukrajnát, majd a fináléban egyetlen tussal, 45:44-re vesztettek a házigazda lengyelekkel szemben, így ezüstérmet szereztek. Nemzetünk férfi tőrcsapata a hetedik helyen végzett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Osváth Richárd is parádésen szerepelt Varsóban. A DEAC vívója az egri Világkupa-siker után a lengyel fővárosban Európa-bajnoki címet szerzett.

Eredmények

Kerekesszékes Európa-bajnokság, Varsó

Férfi tőrcsapat, 7 induló

Végeredmény: 1. Nagy-Britannia, 2. Olaszország, 3. Lengyelország, …7. Magyarország (Gergely István, Osváth Richárd, Zsolnai Sándor).

Női párbajtőrcsapat, 5 induló

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Magyarország (Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka, Veres Amarilla), 3. Ukrajna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában