DVSC

2022.11.06. 20:06

Női kézilabda Eb: Loki-gólok is potyogtak, de kikaptunk a horvátoktól

A meccs első 12 percében összeszedett hátrányt nem tudta ledolgozni a magyar válogatott, amely így a horvátok ellen vereséggel folytatta szereplését az Eb-n.

Forrás: MKSZ/Kovács Anikó

A svájciak legyőzése után vasárnap Horvátország volt a magyar válogatott ellenfele az Európa-bajnokságon. Erre a találkozóra mind a hat DVSC Schaeffler-játékost benevezte a szövetségi kapitány, így Tóvizi Petra harmadik kontinenstornáján is bemutatkozhatott, olvasható a dvsckezilabda.hu-n.

Borzasztóan kezdte a magyar csapat a meccset, 11 perc 35 másodperc telt el, mire Vámos Petra révén megszerezte első gólját csapatunk, s mivel ekkor már ötnél jártak a horvátok, így akadt ok az aggodalomra. Ellenfelünknél akadt extra kapusteljesítmény, a Fehérváron légióskodó Tea Pijevic 46 százalékos hatékonysággal védett az első félidőben. Látszott, hogy a horvátok szakvezetője, Nenad Sostaric alaposan felkészítette övéit Klujber Katrin játékából, s ez rányomta a bélyegét a minink támadásaira. A csereként érkező Füzi-Tóvizi Petra lendített a magyar válogatott játékán, három gólt szerzett szünetig az első játékrész végén Töpfner Alexandra is megszerezte első gólját felnőtt világversenyen, így háromra csökkent a különbség.

Fordulás után is az történt a pályán, amit a horvátok elterveztek, és Szemerey Zsófia érkezésével hiába javult a kapusteljesítmény, az ellenfélnél még mindig több volt a védés. A kulcspillanatokban rendre hibáztak játékosaink, így a horvát válogatott megőrizte az első tíz percben megszerzett előnyét, s gyakorlatilag biztos, hogy két pontot visz a középdöntőbe. Ha Norvégia este legyőzi Svájcot, akkor a mi továbbjutásunk is biztos, ám a nyolc közé kerüléshez bravúr kellene a folytatásban.

A tények

Női kézilabda Európa-bajnokság

Horvátország–Magyarország 21–18 (10–7)

Ljubljana, 2500 néző. V: Merz, Kuttler (németek).

Magyarország: Janurik – Győri-Lukács 4, Klujber, Bordás, Hornyák D., Vámos P. 1, Márton G. 1. Csere: Szemerey (kapus), Kácsor 2 (1), Tóvizi 3, Tóth E., Albek, Kuczora 3 (2), Töpfner 2, Korsós 2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában