Röplabda

2022.10.31. 08:58

Szettgyőzelemig jutott az UTE ellen a DSZC-Eötvös DSE

Forrás: DSZC-Eötvös DSE

A DSZC-Eötvös DSE az extraligás UTE U21-es fiókcsapatát fogadta a női röplabda NB I.-ben vasárnap este.

A két fiatal csapat összecsapásának az elejét a hibák jellemezték, az első három nyitást elhibázták a játékosok. Az UTE kapta el hamarabb a fonalat, olyannyira, hogy 1:7-nél a házigazdák már időkérésre kényszerültek. Bár egy ideig szorosabb lett az állás, ezután a fővárosiak pontosabb és erőteljesebb játékot nyújtottak, és nagy különbséggel nyerték a nyitószettet.

A második játszma eleje szorosabban alakult, Juhász Flóráék néhány pontos előnyre is szert tettek, de rossz nyitásfogadások és támadási hibák miatt már az UTE vezetett 10:14-re, majd 13:18-ra. Ezt követően stabilabbá vált a DSZC-Eötvös DSE játéka, Alison Muldrow többször is eredményesen támadott. A nyitásokkal ekkor is akadtak gondjai a hazaiaknak, de végül Berza Fanni szép sáncával 21-nél beérték a fővárosiakat. A végjátékban felváltva volt szettlabdája az ellenfeleknek, végül 29:27-re nyerte a játékrészt a DSZC-Eötvös DSE.

A harmadik játszmában az UTE a legtöbb támadását pontra tudta váltani, míg hazai oldalon ismét több ki nem kényszerített hibát vétettek a játékosok, így ez a játékrész az első eredményét hozta.

Az utolsó etapban 6:6-ig tudta tartani a lépést a DSZC-Eötvös DSE neves ellenfelével, de aztán 10:19-re elhúztak a vendégek. Innen még amerikai idegenlégiósának vezetésével 17:21-re felkapaszkodtak Pálfi Kittiék, de innen már több pontot csak az ellenfél hibájából tudtak szerezni.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb november 5-én Budaörsön szerepel.

A tények

DSZC-Eötvös DSE – UTE U21 1:3 (-12, 27, -12, -19)

Debrecen, Széchenyi u. 58. Vezette: Csizmarik József, Villás Tibor Richárd.

DSZC-Eötvös DSE: Alison Michelle Muldrow, Berza Fanni, Tóth Kinga, Fehérvári Vivien, Pálfi Kitti, Juhász Flóra Anna. Csere: Végh Kitti (liberó), Kovács Anett (liberó), Dóka Vivien, Németh Panna, Horváth Dorina Fanni, Kozma Kitti. Edző: Szombathy András

UTE U21: Pécsi Petra, Kiss Dorottya, Borsos Katalin, Reisz Lili Anna, Kopunovic Lea, Takács Viktória. Csere: Pusztai Lilien (liberó), Correa Nadine, Rádosi Regina. Edző: Hetei Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában