Labdarúgás

2022.10.28. 11:01

Napokon belül a pályán mutathatják meg tudásukat az új sporik

Lezárult az őszi labdarúgó játékvezetői tanfolyam Debrecenben, amelyen 22-en tettek sikeres alapfokú játékvezetői vizsgát.

A szeptemberben indult játékvezetői tanfolyam rövid határidőkkel, gyors lebonyolítással zajlott, ennek ellenére a résztvevők rendkívül jól felkészültek a labdarúgás játékszabályaiból. A fizikai tesztet követően 22 ember jelentkezett az október 25-i záróvizsgára. Az írásbelin a minimum 75%-os szinthatárt mindenki probléma nélkül teljesítette, két 100%-os eredmény mellett sok 90% feletti teszt is született, ami egészen magas átlagnap számít ennyi hallgató esetén. A vizsgán szóbeli tételekből is számot kellett adni, amelyen a vizsgáztatók számos kiváló feleletet halottak és mindenki sikeresen vette az utolsó lépcsőfokot - olvasható a MLSZ Hajdú-Bihar megyei Játékvezetői Bizottság közleményében.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságát Kurmai Zoltán úr képviselte, ő köszönthette elsőnek immár játékvezető kollégaként a 22 fiatalembert, akik megszerezték az alapfokú játékvezetői minősítést.

Forrás: MLSZ Hajdú-Bihar megyei Játékvezetői Bizottság-archív

Novemberben már a játéktéren bizonyíthatnak

A levizsgázott új játékvezetők zárásként átvehették új mezgarnitúrájukat, és izgatottan várhatják november első hétvégéjét, amikor már lehetőséget kapnak arra, hogy játékvezetőként, vagy játékvezetői asszisztensként próbálják ki magukat.

Fontos, hogy a játékvezetést nem lehet könyvekből megtanulni, a most vizsgázott új kollégák a mérkőzéseken szerzett folyamatos tapasztalatokkal lesznek „igazi játékvezetők”. Ezért kérik a sportszakemberek és a mérkőzésekre kilátogató nézők türelmét is, ha új játékvezető kollégákkal találkoznak, és akik esetleg hibát véthetnek.

Az MLSZ Játékvezető Bizottsága a vizsgát követően megkezdi az új játékvezetők további képzését, hogy hosszú, sikeres pályafutásra legyen lehetőségük. Emellett megkezdődött a következő játékvezetői tanfolyam szervezése is, amely 2023. legelején indul és már lehet rá jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában