Tabellaszomszédok összecsapása

2022.10.29. 14:00

Kellő elszántságot érez csapatán a DEAC válogatott röplabdázója

Bán Viktor szerint a Debreceni Egyetem alakulata precízebb nyitásokkal könnyíthetné meg a dolgát.

Bán Viktor

Forrás: Napló-archív

Tabellaszomszédok találkoznak vasárnap 17 órától a DESOK-ban: a hetedik helyen álló DEAC férfi röplabdázói a hatodik pozícióban tanyázó GreenPlan-VRCK-t fogadják. A kazincbarcikaiak eddig hullámzó teljesítményt nyújtottak az Extraligában, hiszen a MAFC otthonában bravúros győzelmet arattak, ám az előző héten az újonc fehérváriakkal nem bírtak hazai környezetben – írja a deac.hu.

– Úgy fest, hogy a Kazincbarcika még nem állt össze, de így sem lehet lebecsülni – szögezte le Bán Viktor. – Akadnak ismerőseim az ellenfélnél, elég csak Kiss Mátéra vagy Blázsovics Péterre gondolni. Maradt bennem némi hiányérzet az eredményeink miatt, szerintem az első három meccsünket megnyerhettük volna. Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk a hibáinkat, főleg a szervákkal gyűlt meg a bajunk. Egyre inkább összeérünk, bár még ebben a tekintetben is vár ránk munka. A hazai pálya előnye sokat érhet, bár sajnos eddig nem tudtuk ezt kihasználni. A héten kellő elszántságot éreztem az edzéseken, így bizakodva várom a hétvégi találkozót – hangsúlyozta a 25 esztendős röplabdázó.

A debreceni együttes a múlt héten a címvédő Pénzügyőr csarnokában vizitált. A 3:0-ra elveszített találkozón kicsit felforgatott együttessel lépett pályára a DEAC, hiszen Bán Viktor nem liberóként jutott szóhoz. – Bagics Balázs sérülése miatt ütőként vetett be az edző. Nem idegeskedtem, mivel korábban többek között az utánpótlás-válogatottban vagy pont a Pénzügyőrben már szerepeltem ezen a poszton – mutatott rá Bán, aki hozzátette, a Barcika ellen is könnyen elképzelhető, hogy ebben a pozícióban teheti le a névjegyét.

Nemrég derült ki, hogy a férfi válogatottnál megköszönték Koch Róbert szövetségi kapitány munkáját. E döntéssel kapcsolatban is elmondta a véleményét a DEAC kulcsembere, aki stabil tagja a nemzeti együttesnek. – Sajnos nem sikerült úgy teljesítenünk, ahogy terveztük, ebből a szempontból érthető a szövetség lépése. Kíváncsian várom, hogy ki veszi át a válogatott irányítását. Jövő nyáron nem lesz tétmeccsünk, ezért lesz idő az építkezésre. Örülök, hogy Robival dolgozhattam, hiszen hasznos meglátásai voltak, amelyeknek köszönhetően sokat fejlődtem – zárta mondandóját Bán Viktor.

A szurkolók ingyen tekinthetik meg a DEAC-Kazincbarcika ütközetet, amelyet a klub Youtube-csatornáján majd élőben közvetítenek.

Extraliga 5. forduló
DEAC-GreenPlan-VRCK
2022. 10. 30. (vasárnap) 17.00, DESOK

A tabella: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában