Labdarúgás

2022.10.20. 19:00

Bényei Balázs: már az egri meccsre koncentrálunk

A DEAC számára a kupamérkőzés már a múlté.

Fotó: Napló-archív

A DVSC-vel játszott Magyar Kupa-mérkőzést a DEAC együttese szerda délután a Dóczy utcai sportcampuson. Az esélyeknek megfelelően az első osztályú vendégek magabiztosan, 4-0-ra legyőzték az NB III-as csapatot. A városi derbire a DEAC játékosa, Bényei Balázs tekintett vissza, aki elmondta, a sorsolás pillanatában sejtették, hogy mi vár rájuk – írja a deac.hu.

– Az sem javított az esélyeinken, hogy többen vannak a keretben olyanok, akik sérültek, vagy éppen csak visszatértek kényszerpihenőjükről, mint például én. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, igyekeztünk zártan védekezni, de sajnos az egyetlen igazán veszélyes fegyverük, a mélységi indítások egyike gólt eredményezett, majd kaptunk még egyet egy megpattanó lövésből – magyarázta. 

Bényei kiemelte, a szünet után is mezőnyfölényben játszott a DVSC, de miután kiállították a Loki egyik játékosát, utána már feljebb tudtak jönni, és jobban nézett ki a találkozó összképe a DEAC szempontjából. 

Hozzátette, jó érzés volt a teli lelátókra pillantani, és bízik benne, hogy máskor is futballozhatnak majd ilyen hangulatban.

 A védő egyike volt azoknak a DEAC-ban, akik egykori csapatuk ellen szerepelhettek a mérkőzésen.

– Furcsa volt, hogy a kezdőcsapatukból csak Sós Bencével fociztam együtt piros-fehérben, ezúttal inkább a fiatalabbak és a légiósok kaptak szerepet a Lokiban. Nekünk mostantól a szombati, Eger elleni idegenbeli meccs jár a fejünkben, ahová győzelmi szándékkal utazunk. Kisebb hullámvölgybe kerültünk, ami főként annak köszönhető, hogy mostanság hadilábon állunk a góllövéssel. Ezen akarunk javítani, mert a DEAC annál többre hivatott, mint amit az utóbbi pár bajnokin mutatott – fogalmazott Bényei Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában