Kick-box

2022.09.20. 15:59

Tartalmas és sikeres kickboxos hétvége Kabán

A Rácz Kickboxing Team a felnőtt magyar bajnokságra és a VI. Nádudvari Gasztro Kupára készül gőzerővel.

Forrás: Rácz Kickboxing Team

A Hajdú-Bihar megyei Rácz Kickboxing Team az elmúlt hétvégén nem tétlenkedett. A kabai és nádudvari sportolók szombaton övvizsgán, vasárnap pedig sparring partin bizonyították rátermettségüket a sportágban. Az övvizsga követelményeit 29 kickboxer tette le sikeresen a kabai Városi Tornacsarnokban. A több mint 2 órás kőkemény megmérettetés több részből állt: a vizsgázóknak erőnléti részt kellett kezdésnek teljesíteni, amely fekvőtámaszok és felülések sokaságából állt. Ezután bázisgyakorlatokat – ütések és rúgások kombinációja – mutattak be, majd térérzékelős és páros gyakorlatok következtek. 

A tesztet küzdelmek és elméleti kérdések zárták. Az övvizsgát Katona Attila, a Magyar Kick-box Szövetség alelnöke, öt danos kick-box mester és segítője, Papp Sándor négy danos mester vezette.

Forrás: Rácz Kickboxing Team 

Vasárnap szintén Kabán egy barátságos hangulatú, színvonalas, ám kőkemény sparring partit rendezett a Rácz Kickboxing Team. Az ország 14 klubjának 91 sportembere – kicsiktől egészen a nagyokig – osztotta a rúgásokat és a pofonokat egymásnak egész délelőtt. A gyakorláson több hajdú-bihari klub is részt vett a házigazdákon kívül: itt voltak a Debreceni Bázis Sportegyesület, a Papp László Debreceni Sportegyesület, a Lókodi Fight Club, a Ronin Fight Academy, a Fontana Kick-Box SE és a Sólyom Kick&Thai Box SE sportolói. A szervezők, Rácz Lajos elnök és Rácz Krisztián nem titkolták, mindenkinek nagyon jól jöttek ezek az edzőmérkőzések. 

– Az őszi versenyszezon előtt rendkívül hasznos volt más klubok harcosaival is felvenni a kesztyűt, és látni, hogy ki hol tart a felkészülésben

– mondta el Rácz Lajos, hozzátéve, a kabai és nádudvari érdekeltségű klub októberben a felnőtt magyar bajnokságra és a november ötödikén megrendezendő VI. Nádudvari Gasztro Kupára készül gőzerővel. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában